Στην απενεργοποίηση του θαλάμου απολύμανσης, ανέπαφης θερμομέτρησης και αποστείρωσης προχώρησε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο θάλαμος τοποθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό, ύστερα από δωρεά ιδιωτικής εταιρείας και ήρθε στη Θεσσαλονίκη από τη Σαγκάη.
Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, οι πολίτες περνούσαν από τον ειδικό θάλαμο προκειμένου να απολυμαίνουν τα χέρια τους να θερμομετρούνται ανέπαφα και ακολούθως να γίνεται η αποστείρωση μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Η διοίκηση προχώρησε, ωστόσο, στην απενεργοποίηση του ειδικού θαλάμου μετά από ενημέρωση του γιατρού εργασίας ότι το υλικό της αποστείρωσης δεν διαθέτει την πιστοποίηση από τον ΕΟΦ.
«Ενημερωθήκαμε από τον γιατρό εργασίας και απενεργοποιήσαμε άμεσα τον θάλαμο. Είχαμε συμφωνήσει με την εταιρεία να λάβουμε την πιστοποίηση μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Από τη στιγμή που δεν την είχαμε στα χέρια μας, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αποφασίσαμε να τον αποσύρουμε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ