Το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά όχι μόνο για τη Χαλκιδική και την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο λόγω Covid. Οι συνθήκες λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων ιδιαίτερα των τουριστικών άλλαξαν και πολλές από αυτές δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών.
Ωστόσο μέσα στη δίνη της πανδημίας η διοίκηση και οι άνθρωποι της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α Δ.Α.Ε. έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε το camping Ierissos να λειτουργήσει με τον όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο και να κερδίσει μια πρωτιά σε πληρότητα στη Χαλκιδική. Έτσι λοιπόν παρακολουθώντας από νωρίς, ανελλιπώς, τις κυβερνητικές οδηγίες, καταφέραμε και ανοίξαμε από την πρώτη μέρα της άρσης της απαγόρευσης λειτουργίας των camping της χώρας, μη χάνοντας ούτε μια μέρα και τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Λάβαμε από τους πρώτους τη πιστοποίηση “HEALTH FIRST” και οργανώσαμε σχέδιο δράσης για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος covid 19. Συνεργαστήκαμε με γιατρούς και τη Φροντίδα, οργανώσαμε ειδικό χώρο διαμονής πιθανού κρούσματος, εκπαιδεύσαμε όλο το προσωπικό μας στη διαχείριση πιθανού κρούσματος, προμηθευτήκαμε και εξοπλιστήκαμε με όλα τα απαραίτητα υλικά για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, ήμασταν ιδιαίτερα αυστηροί στη τήρηση των κανόνων και παρακολουθούσαμε καθημερινά τις οδηγίες και τις εξελίξεις πάντα σε συνεργασία με τους γιατρούς και το ΕΟΔΥ.
Το camping λειτούργησε υποχρεωτικά στο 80% της δυναμικότητας του, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες διατάξεις και είχε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και μέχρι τέλους πληρότητα 100% ,σύμφωνα μ αυτό που επιτρεπόταν, σε μια χρονιά όπου η πληρότητα σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούσε το 50% στον κλάδο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε κρατήσεις και να μην δεχθούμε επισκέπτες λόγω πληρότητας πράγμα που θα τολμούσαμε να πούμε ότι αποτέλεσε εξαίρεση πανελληνίως.
Στο οικονομικό σκέλος οι απώλειες στον κύκλο εργασιών ήταν της τάξης μόλις του 7% και αυτό λόγω της απαγόρευσης που ίσχυσε για μείωση της δυναμικότητας στο 80%. Αν δεν υπήρχε ο περιορισμός αυτός παρόλη τη δραματική κατάσταση θα σημειώναμε και αύξηση του τζίρου το 2021. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μήνα Μάιο δεν λειτουργήσαμε λόγω lock down, οπότε είχαμε μείωση εξόδων και παρόλη την αύξηση σε έξοδα για λήψη μέτρων προστασίας, το γενικό ισοζύγιο έκλεισε στο μείον 3%.
Η πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ κα Ζαμάνη Μαρία Ελένη ανέφερε σχετικά «Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για όλους και ακόμη περισσότερο για τους ανθρώπους του τουρισμού. Εμείς κάναμε ότι ήταν δυνατό για να παράσχουμε στους ανθρώπους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους την ασφάλεια και την ηρεμία που χρειαζόντουσαν. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει απόλυτα, πληρότητα 100%, άψογη διαχείριση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ούτε καν υπόνοια για ύποπτα κρούσματα, πελάτες πλήρως ικανοποιημένους, σχεδόν μηδενικές οικονομικές απώλειες και τόνωση της τοπικής αγοράς από τους πελάτες μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, το προσωπικό, το Δήμαρχο, και τους ανθρώπους του Δήμου που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή και εύχομαι να βγούμε όλοι δυνατοί και υγιείς από αυτή τη δοκιμασία… Το camping Ierissos σε αντίθεση των καιρών δηλώνει παρών και κλείνει στις 12 Οκτωβρίου έχοντας μια πετυχημένη σεζόν»
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, ωκεανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό