Σε απόλυτη εγρήγορση για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκονται οι ειδικοί στην Ελλάδα παρακολουθώντας συνεχώς τους αριθμούς για κρούσματα, νοσηλείες και θάνατους αλλά και την παρουσία του ιού σε όλη την επικράτεια με τα στοιχεία της Τρίτης να δείχνουν ότι υπάρχει «αποτύπωμα» σε 33 περιφερειακές ενότητες.
Την ίδια ώρα παραμένει η ανησυχία για τους ασυμπτωματικούς με τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας να επιμένουν στην ανάγκη για σωστή και επισταμένη χρήση μάσκας και τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει χθες ότι πλέον είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός με το μέτρο να αφορά όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό ανησυχία προκαλεί η εκτίμηση της καθηγήτριας Επιδημιολογιάς Αθηνάς Λινού οτι μπορεί να υπάρχουν έως και 20.000 «κρυμμένα» κρούσματα κορωνοϊού.

«Εύχομαι να μην επαληθευθώ, δυστυχώς όμως έτσι είναι. Αυτό δείχνουν όλα τα μοντέλα» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Λινού στο ΟΡΕΝ.
«Δεν έχουμε μελέτη που να δείχνει αριθμούς σε επίπεδο πληθυσμιακό και να μετράμε και ασυμπτωματικά κρούσματα» συμπλήρωσε η ίδια.
Πηγή: protothema.gr