Δήμος Νέας ΠροποντίδαςΧαλκιδική

Οσία Παρασκευή η Επιβατινή: Η Καλλικράτεια σήμερα γιορτάζει

Αφιερωμα...στην Αγία που προσκύνησε ο «Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής» ο οποίος Άκουσε για τα θαύματα της και μετέφερε το σκήνωμα της στην Κωνσταντινούπολη στο Ναό της Παμμακάριστου το έτος 1521

Η φανέρωση του σκηνώματός της στην Καλλικράτεια

Η άγνωστη υπομονετική καλόγρια τάφηκε στο Κοιμητήριο των Ξένων της Καλλικράτειας, ώσπου μετά από χρόνια αποκαλύφθηκε θαυματουργικά το σκήνωμά της (μεταξύ των ετών 1028-1038).
Κάποιος αμαρτωλός είχε πεθάνει και τυχαία τον έθαψαν δίπλα στον τάφο της οσίας Παρασκευής. Την ίδια μέρα κάποιος ενάρετος άνθρωπος της Καλλικράτειας, ονόματι Γεώργιος, ονειρεύτηκε μια βασίλισσα, καθισμένη σε χρυσό θρόνο, και πλαισιωμένη από αγγέλους, να του ζητάει να μεταβεί στα κοιμητήρια για να ξεθάψει και να απομακρύνει το σώμα του αμαρτωλού από δίπλα της: «Απομάκρυνε τις βρομερές σάρκες από δίπλα μου, γιατί εγώ είμαι ήλιος και φως και δεν αντέχω τη δυσωδία». Εκείνος όμως, σκεπτόμενος ότι πιθανόν είναι πειρασμός του διαβόλου, αδιαφόρησε για το ενύπνιο και δεν εκτέλεσε την διαταγή της οσίας Παρασκευής. Την ονειρεύτηκε και δεύτερη φορά, αλλά αδιαφόρησε το ίδιο.

Παρακάτω, δείτε όλο το αφιέρωμα στην Οσία Παρασκευή. 

Ν.Καλλικράτεια: Σάββατο 14 Οκτώβρη γιορτή της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινή

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close