Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αυτοκινητιστικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:
“To 53o Ράλλυ Δ.Ε.Θ. έχει περάσει στην ιστορία και τώρα που έχει «πέσει η σκόνη» ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ για την πολύτιμη αρωγή του στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ κ. ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στους ανθρώπους του Ομίλου διαθέτοντας όλους τους αναγκαίους πόρους στην οργάνωση. Άνθρωποι και μηχανήματα του Δήμου εργάστηκαν σκληρά ώστε το 53 ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Η παραχώρηση του πανέμορφου Γυμνασίου Γαλάτιστας και οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, ώστε να φιλοξενήσει το αρχηγείο του αγώνα, τους αγωνιζόμενους και τους οργανωτές, και ελπίζουμε από το 2021 και τους θεατές, με την αμέριστη συμπαράσταση του αντιδημάρχου Ανθεμούντα κ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΜΩΝΗ, η βελτίωση και επισκευή του οδικού δικτύου στις περιοχές από τις οποίες πέρασε ο αγώνας είναι λίγα από αυτά που απλόχερα προσέφερε ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ στην οργάνωση του αγώνα.
Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης δεν θα σταθεί όμως μόνο σε αυτά. Για εμάς μεγαλύτερη σημασία έχουν τα χαμόγελα και η αυταπάρνηση που έδειξαν όλοι οι άνθρωποι του Δήμου, από τον Δήμαρχο μέχρι τον κάθε πολίτη που έβαλε το λιθαράκι του στην επιτυχία του αγώνα. Το ανοικτό μυαλό του Δημάρχου που αντιλήφθηκε καλύτερα κι από εμάς, ότι οι αγώνες αυτοκινήτου μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία, την οδική ασφάλεια και την τόνωση του τουρισμού και της οικονομίας της περιοχής.
Ο Α.Ο.Θ. το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να απονείμει τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Πολυγύρου κ. ΑΣΤΕΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟ, που αγκάλιασε το 53 ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. και να υποσχεθεί ότι, θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε το 54 ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. να αποτελεί μέρος του Βαλκανικού Κυπέλλου της FIA και να έχει έδρα το ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και πεδίο δράσης τις υπέροχες διαδρομές στο ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ.
Ευχαριστούμε θερμά!”