Διαφορετικοί οι εορτασμοί της εθνικής επετείου φέτος στα δημοτικά σχολεία

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, διαφορετικός θα είναι φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου στα δημοτικά σχολεία.
Ειδικότερα, στην Εγκύκλιο τονίζεται ότι η εκπροσώπηση των σχολείων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις, όπως π.χ. δοξολογία και κατάθεση στεφάνων, αυτή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Πως θα επιλέγονται οι σημαιοφόροι

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου θα γίνει κανονικά, με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος. Υπενθυμίζεται ότι σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης (ένας μέχρι 31 Ιανουαρίου και ένας από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους), βάσει του μέσου όρου βαθμολογίας τους κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Με τον ίδιο τρόπο ορίζονται και δέκα παραστάτες (πέντε μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους).
Με τον ίδιο τρόπο ορίζονται και δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης που δεν επιλέχθηκαν ούτε σημαιοφόροι ούτε παραστάτες και στους οποίους ανατίθεται η κατάθεση στεφάνου (ένας μέχρι 31 Ιανουαρίου και ένας από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους).
Αναμένεται να δημοσιευθεί και εγκύκλιος για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
Δείτε αναλυτικά την Εγκύκλιο εδώ.