Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος για την επανεκλογή του από τους συναδέλφους του στις πρόσφατες εκλογές. «Είναι πολύ σημαντικό ότι είχαμε 18 υποψηφίους και 12 θέσεις και 148 εκλέκτορες από 52 Ενώσεις. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία μας», τόνισε.
«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε πώς θα επιβιώσουμε και μετά προχωράμε σε συμβόλαια για τις επιχειρήσεις μας. Προσπαθούμε να δούμε τι θα κάνουμε με τις προκαταβολές και τα voucher για την επόμενη χρονιά, και συγχρόνως αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα κανάλια διανομής. Όλα αυτά μας δίνουν το στίγμα της σκληρής καθημερινής δουλειάς», επεσήμανε.
Όσον αφορά ζητήματα που αφορούν την κυβέρνηση, οι ξενοδόχοι είναι σε διάλογο για θέματα που έχουν να κάνουν με την αναστολή συμβάσεων για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τις ρυθμίσεις των οφειλών, το πρόγραμμα Συνεργασία και τις σχέσεις με τις τράπεζες. Παράλληλα, τους ξενοδόχους απασχολούν ερωτήματα για το πώς ταξιδέψει ο κόσμος το 2021, και τι ακριβώς θα ισχύσει με τους υγειονομικούς ελέγχους, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο.
Σε επίπεδο νομού Χαλκιδικής, όπου ο κ. Τάσιος είναι πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων, η προβολή της σεζόν που πέρασε, αποδείχθηκε πως έγινε διαδικτυακά με επιτυχία, κάτι που θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος. Σε επίπεδο υποδομών απαιτούνται αλλαγές, όπως είπε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων, ενώ φάνηκε στην πράξη ότι οι περιπατητικές διαδρομές είναι ένα εγχείρημα που πέτυχε.