Ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε ερώτηση για τα κατοικίδια και τη βόλτα τους κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Ερώτηση για το τι ισχύει με τα κατοικίδια και τη βόλτα τους κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα λόγω κορωνοϊού δέχτηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, στις 06.00 το πρωί, τίθενται σε ισχύ τα δύο νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Χρήση μάσκας παντού (σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους) και απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, από τις 00.30 έως και τις 05.00, στις περιοχές που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» και «κόκκινο» (επίπεδα 3 και 4 στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας).
«Θα υπάρχει κάποιος τρόπος να το δικαιολογεί;» ήταν η ερώτηση δημοσιογράφου στον Νίκο Χαρδαλιά για τα κατοικίδια και τη βόλτα τους, εφόσον αυτή πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κάλεσε τους πολίτες να βγάζουν το κατοικίδιό τους νωρίτερα, ενώ ξεκαθάρισε ότι για περιπτώσεις που αφορούν φαρμακείο ή νοσοκομείο δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό για την έκτακτη αυτή μετακίνηση κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.
«Προσωπικά θα έλεγα ότι το κατοικίδιο θα μπορούσαμε να το προγραμματίσουμε και να το βγάζουμε πριν από τις 00.30, αν θέλετε, για λόγους κατανόησης και των ελεγκτικών μηχανισμών» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα κατοικίδια και τη βόλτα τους.
Σκυλιά σε πάρκο «Όσοι έχουν κατοικίδιο, θα ήταν προτιμότερο για λόγους κατανόησης και των ελεγκτικών μηχανισμών να το βγάζουν βόλτα πριν από τις 00.30» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας
Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 841 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 290 επιβεβαιώθηκαν στην Αττική και τα 197 στη Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο 24ωρο άφησαν την τελευταία τους πνοή 10 ασθενείς με Covid-19.
Πηγή: www.athensvoice.gr