Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

 

Στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγούνται Ρουπακιάς, Καζαντζόγλου, Ματθαιόπουλος και ο Γιάννης Άγγος, ενώ οι υπόλοιποι πέντε από τους άνδρες οδηγούνται στις φυλακές Τρικάλων.
Η μεταγωγή έγινε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγούνται Ρουπακιάς, Καζαντζόγλου, Ματθαιόπουλος και ο Γιάννης Άγγος, ενώ οι υπόλοιποι πέντε από τους άνδρες οδηγούνται στις φυλακές Τρικάλων.
Η μεταγωγή γίνεται με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό.
Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.
Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».
Σόου Κασιδιάρη: «Ζήτω η Ελλάς» φώναξε μπαίνοντας στην κλούβα
Ο πρώτος εκ των καταδικασθέντων για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης που οδηγήθηκε μέσα στην κλούβα της αστυνομίας, ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Φορώντας χειροπέδες στα χέρια και με μάσκα κατά του κορωνοϊού που κάλυπτε… το πηγούνι του, ο Κασιδιάρης έκανε ένα ακόμη σόου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, φωνάζοντας “Ζήτω η Ελλάς”.
Εισέπραξε μάλιστα τα χειροκροτήματα της Ουρανίας Μιχαλολιάκου και της Ελένης Ζαρούλια, που βρίσκονταν έξω από τη ΓΑΔΑ, περιμένοντας τη μεταγωγή του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Οι καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή βρίσκονται πλέον στον δρόμο για τις φυλακές. όπου θα εκτίσουν τις ποινές τους και αφού προηγουμένως τους είχαν επιδοθεί τα φυλακιστήρια.
Τα μέτρα για την μεταγωγή τους είναι δρακόντεια, ενώ εμφανής είναι η παρουσία των μελών της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών που φέρουν κουκούλες τύπου full face.
Στην μεγάλη κλούβα της αστυνομίας εισήλθαν οι περισσότεροι καταδικασθέντες, ανάμεσα στους οποίους και τα διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Λίγο μετά τις 16:30 αναχώρησε με προορισμό τις φυλακές Δομοκού.
Χρήστος Παππάς: Ενημερώθηκε η Interpol – Πού τον αναζήτησε η ΕΛ.ΑΣ. – ΒΙΝΤΕΟ
Την ώρα που ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς διαφεύγει της σύλληψης, οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, την Interpol για την εξαφάνισή του.
Και αυτά τη στιγμή που βάσει του ρεπορτάζ, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί τον Χρήστο Παππά ακόμη και σε μοναστήρια που πήγαινε αρκετά συχνά. Ταυτόχρονα αναζητήθηκε σε νησιά, ενώ τα ίχνη των κινητών τηλεφώνων δείχνουν ότι έχουν να χρησιμοποιηθούν αρκετό καιρό.
Τι δήλωσε ο δικηγόρος του
Τους λόγους για τους οποίους ο πελάτης του δεν παραδόθηκε στις Αρχές εξηγεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο συνήγορος υπεράσπισης του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης.
Αναφερόμενος στους λόγους που τον ώθησαν να διαφύγει είπε: “Εκείνο το οποίο στάθμισε ήταν το εξής: αν παρέμενε να εκτίσει την ποινή η οποία του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, μέχρι να τελείωνε το Εφετείο, το οποίο το δικαιϊκό μας σύστημα του παρέχει ως δεύτερο βαθμό κρίσεως, θα είχε εκτίσει το σύνολο της ποινής του. Και η απόφαση του Εφετείου που θα εξεδίδετο, όποια κι αν ήταν αυτή, είτε αθωωτική είτε καταδικαστική εν μέρει με μικρότερη ποινή δεν θα είχε για εκείνον κανένα αποτέλεσμα, γιατί την ποινή θα την είχε εκτίσει και επιστροφή του χρόνου που θα είχε εκτίσει δεν θα μπορούσε κανείς να του κάνει” είπε ο κ. Σταυριανάκης.
“Θα πρέπει να θυμάστε ότι η Δικαιοσύνη είχε κρίνει και όταν είχε αποφασίσει να προφυλακιστούν οι κατηγορούμενοι για το ριφιφί. Μπήκαν οι άνθρωποι μέσα για να απαλλαγούν μετά. Τον χρόνο όμως που παρέμειναν μέσα και που ήταν έξι μήνες και πλέον δεν τον επέστρεψε κανείς πίσω” πρόσθεσε ενώ συνέχισε λέγοντας “το Όργανο που θα το κρίνει σε τελικό στάδιο είναι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Αυτό αναμένει ο άνθρωπος αυτός, προς αυτό προσβλέπει και λέει ως τότε δεν θέλω να αδικηθώ, σας μετέφερα το σκεπτικό του”.
Στο ερώτημα αν η στάση του Χρήστου Παππά ακυρώνει την επιχειρηματολογία της εισαγγελικής Αρχή η οποία ζήτησε αναστολή γι’ αυτόν λέγοντας ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, υπογράμμισε: “Κατηγορηματικά όχι, η εισαγγελέας είπε ότι ξέρετε τι γίνεται, δεν είναι ύποπτος φυγής αν του δώσετε ανασταλτικό στην έφεση. Και τότε θα ήταν συνεπής για να προσέλθει στο δικαστήριο, όταν δεν δόθηκε το ανασταλτικό και ελλόχευε ο κίνδυνος να υποστεί μία υπέρμετρη βλάβη, έκανε αυτήν την επιλογή”.
Όσο για το αν έχει επιβαρύνει τη θέση του έτι περαιτέρω με τη φυγοποινία του, ο κ. Σταυριανάκης σημείωσε ότι “κατ’ αρχάς μεγαλύτερη ζημιά απ’ ό,τι έχει πάθει από τον πρώτο βαθμό δεν μπορεί να πάθει. Δεν είναι ποινικό αδίκημα η φυγοποινία, το να διαφύγεις την εκτέλεση της ποινής, ο φυγόποινος, δεν είναι ποινικό αδίκημα γι’ αυτόν ο οποίος το κάνει. Είναι ποινικό αδίκημα γι’ αυτόν που τον υποθάλπει Γι’ αυτόν που είναι φυγόποινος δεν επιβαρύνει επιπλέον τη θέση του”.
“Η ποινή που μπορεί να πάρει στο Εφετείο είναι η ποινή που έχει αυτήν τη στιγμή, η ποινή του ή θα μείνει ίδια, ή θα γίνει μικρότερη ή θα αθωωθεί” συμπλήρωσε ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι “η απόφασή του πάντα μπορεί να αναθεωρηθεί”.
Σχετικά με τη σχέση του Χρήστου Παππά με τη Χρυσή Αυγή και τον Νίκο Μιχαλολιάκο είπε: “Δεν θα μπορούσα να πω ότι είναι διαταραγμένη η σχέση, στεναχώριες μπορεί να υπάρχουν, παράπονα μπορεί να υπάρχουν αλλά οι σχέσεις είναι σχέσεις”.
Επίσημο αίτημα στο Ευρωκοινοβούλιο για την άρση ασυλίας του Λαγού
Έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσω του Αρείου Πάγου, το απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου για τον Γιάννη Λαγό ο οποίος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και οκτώ μήνες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή. Σκοπός είναι να εκκινήσει η διαδικασία που θα κρίνει αν θα αρθεί η ασυλία του ευρωβουλευτή ώστε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην φυλακή.
Οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή καταθέτουν άμεσα έφεση κατά της απόφασης σε βάρος του, ώστε να παραλάβουν το σχετικό αντίγραφο (εφετήριο) για να το καταθέσουν στη Νομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση για να την εισάγει στην Ολομέλεια του Σώματος.
Να σημειωθεί ότι από τους 39 καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, μόνο δύο δεν έχουν περάσει ακόμη την πόρτα της φυλακής. Ο ένας είναι ο Γιάννης Λαγός και ο δεύτερος είναι ο “υπαρχηγός” της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστος Παππάς ο οποίος έχει εξαφανιστεί και τον αναζητούν οι Αρχές.
Πηγή: real.gr