Τη λύση της γενικής καραντίνας στη χώρα, στα πρότυπα της άνοιξης αλλά με αρκετές διαφοροποιήσεις τόσο ως προς τη λειτουργία των σχολείων όσο και ως προς τη χρονική διάρκεια που θα είναι ορισμένη και συγκεκριμένη (αν φυσικά ελεγχθεί η πανδημία) εξετάζει η κυβέρνηση.
Όπως μετέδωσε (χθες) στο αποκλειστικό του ρεπορτάζ το Mega, ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση για γενικό lockdown. Κάτι που θα αποφασισθεί τις προσεχείς ημέρες ως προς τον τρόπο και τον σχεδιασμό του.
Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς η χώρα θα φτάσει οδηγηθεί εκεί. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές που θα ακολουθήσει.
Το πρώτο στάδιο προβλέπει ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα (ενδεχομένως και η Ροδόπη) θα περάσουν από την Παρασκευή στο «κόκκινο».
Επιπλέον, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα τόσο στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», όσο και για εκείνες στο επίπεδο 4 (κόκκινο).
Εν τέλει θα οδηγηθούμε σε lockdown εντός 15 ημερών. Αν μάλιστα οι αριθμοί συνεχίσουν την αυξητική πορεία, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τα 2.000 κρούσματα.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ