“ΗΠολιτεία και οι επιστήμονες παίρνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα, η επιπολαιότητα κάποιων λίγων βάζει πλέον σε κίνδυνο την υγεία των πολλών”, υπογράμμισε ο υπουργός. Όπως ανέφερε, πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους ειδικούς σε περιόδους κρίσης.

“Εμείς ενισχύουμε το εθνικό σύστημα υγείας καθημερινά με ΜΕΘ και προσωπικό, αναδιαρθρώνουμε τα νοσοκομεία μας· ωστόσο, το σύστημα δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες”, υπογράμμισε. Ο υπουργός ζήτησε να συγκρίνουμε το βάρος της πίεσης τού να φοράμε μάσκα, σε σχέση με τους επαγγελματίες Υγείας που βρίσκονται όλη μέρα στα νοσοκομεία και προσπαθούν να σώσουν τις ζωές μας.
Οι κανόνες που έχουν ορίσει η Πολιτεία και η Εκκλησία ισχύουν για όλους, είπε και πρόσθεσε πως όσον αφορά τα ΜΜΜ γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Σχετικά με τη λήψη επιπλέον μέτρων, ο υπουργός Υγείας είπε ότι “εμείς στο υπουργείο Υγείας έχουμε καθήκον να θωρακίσουμε το σύστημα Υγείας. Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν και εισηγούνται μέτρα στην κυβέρνηση η οποία αποφασίζει πώς θα προχωρήσει. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση και θα ληφθούν κάποια μέτρα. Θα περιμένουμε να ανακοινωθούν”.
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Πηγή: real.gr