«Βράζει» από κορωνοϊό η Θεσσαλονίκη – Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των rapid test

  Μάλιστα, τα αποτελέσματα των πρώτων «παρτίδων» τεστ προκάλεσαν συναγερμό στον ΕΟΔΥ αφού έφταναν το 10%, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το voria.gr.
  Ωστόσο, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι και ενώ υπήρχε πλέον δείγμα 1.100 τεστ, ο δείκτης θετικότητας (το ποσοστό θετικών επί των διενεργούμενων ελέγχων) παρουσίασε σημαντική βελτίωση, πέφτοντας κάτω από το 5%.

  Αρκουμανέας: Θετικά περισσότερα από 50 rapid test στη Θεσσαλονίκη

  Συνάντηση του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν και συνομίλησαν για περίπου μια ώρα στο δημαρχείο της πόλης.
  Όπως δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας, στα 1.100 δωρεάν τεστ που έχουν διενεργηθεί από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, θετικά έχουν βγει περισσότερα από 50.
  Πρόσθεσε δε ότι, «Παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα λύματα της πόλης. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε. Ανεξαρτήτως του επιπέδου που ανήκει η περιοχή που μένουμε, πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα. Οι επόμενες βδομάδες θα είναι δύσκολες.

  «Καθημερινά αναλύουμε όλα τα δεδομένα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι βάσει αυτών. Βλέποντας την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες, αποφασίστηκε ότι πρέπει τεθεί στο «κόκκινο» επίπεδο».
  Αναφορικά με τα τεστ που διενεργούνται αυτή την ώρα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είπε χαρακτηριστικά ότι έχουν επιδημιολογικό χαρακτήρα. «Είναι μαζικά καθώς θέλουμε να εξετάσουμε το επιδημικό επίπεδο της Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή».

  Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο κόκκινο όπως ανακοίνωσε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός και αναμένεται εντός της ημέρας η εξειδίκευση των μέτρων που θα ληφθούν.
  «Είναι μια κατάσταση δύσκολη την οποία θα αντιμετωπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όλοι μαζί και πιστεύω σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», τόνισε.
  Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Ζέρβα:

  Πηγή: real.gr