Σε εγρήγορση βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2020 ο «μηχανισμός» της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος Κλασικού Αθλητισμού και Ποδοσφαίρου Κώστας Βακιρτζής παρουσίασε το πρωί κάποια «ύποπτα» συμπτώματα, αρχικά ατονία και κόπωση, ενώ το βράδυ «ανέβασε» και πυρετό. Υπεβλήθη σε τεστ [rapid] για τον κορονοϊό και «βγήκε» θετικός.
Σε μια πρώτη προσπάθεια «ιχνηλάτησης» των επαφών του κ. Βακιρτζή τα τελευταία 24ωρα, διαπιστώθηκε ότι ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο Αντιδήμαρχος είχε γευματίσει με τον Δήμαρχο Καβάλας ο οποίος και παραμένει οικειοθελώς στο σπίτι του, σε προληπτική «καραντίνα», έως ότου υποβληθεί και αυτός σε τεστ για να διαπιστωθεί αν είναι θετικός.
Μέχρι στιγμής, ο Θόδωρος Μουριάδης δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα.
Επίσης, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, ο κ. Βακιρτζής συμμετείχε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ του οποίου είναι μέλος. Όλα τα μέλη του ΔΣ καθώς και οι υπάλληλοι της Επιχείρησης που ήταν «παρών» έχουν ειδοποιηθεί και προληπτικά παραμένουν επίσης στο σπίτι τους.
Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Βακιρτζής υπεβλήθη και σε μοριακό τεστ κορονοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας τα αποτελέσματα του οποίου ακόμη δεν έχουν «βγει», ωστόσο η φερεγγυότητα του rapid test θεωρείται σίγουρη σε ποσοστό 90%.
Πηγή: kavalapost.gr