Η πολεοδομική μελέτη για την οικιστική επέκταση της Αμμουλιανής και το ειδικό χωρικό σχέδιο του νησιού της Χαλκιδικής βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε η κ. Αντωνίου από το πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.  Σε αυτή συμμετείχαν ο βουλευτής Γ. Βαγιωνάς, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος και φυσικά ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γιώργος όπως και η τοπική κοινότητα και κάποιοι άλλοι παράγοντες.

Ήταν ευχάριστη έκπληξη σύμφωνα με τον κ. Γιώργο,  καθώς η Αμμουλιανή διαχρονικά δεν τυγχάνει της προσοχής που θα έπρεπε,  όπως είπε.  Και τα δύο ζητήματα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα προς επίλυση.  Το ειδικό χωρικό σχέδιο ωστόσο,  είναι αυτό που θα καθορίσει και την αναπτυξιακή πορεία του νησιού, σημείωσε ο κ . Γιώργος. Όλα τα θέματα αυτά θα συστηθούν εκ νέου στις αρχές του έτους.

Παράλληλα με την εξέλιξη αυτή,  ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία εργασιών στο οδικό δίκτυο.  Τόνισε ότι σε δύο χρόνια θα αλλάξει οψη όλος ο νομός και ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τις υπηρεσίες για την δουλειά που κάνουν.

” Επισκευάζουμε και καθαρίζουμε δρόμους που είχαν χρόνια να συντηρηθούν”, τόνισε ο κ. Γιώργος.

Στο προσκήνιο ήρθε πρόσφατα και η ανάγκη μιας μεγάλης παρέμβασης στον δρόμο Αθύτου- Ν. Φώκαιας με την πτώση βράχου στην μέση του δρόμου.  Εκεί σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη πρέπει να γίνει μια τεχνική  έκθεση προσωρινά και στη συνέχεια η πολιτεία να βρει πόρους για ένα σοβαρό έργο αντιστήριξης.