Συγκλονιστική εξέλιξη είχε ο αγώνας, τυχεροί όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση που είχε ποιότητα, θέαμα, έντονες εναλλαγές συναισθημάτων, αγωνία και πάθος εκατέρωθεν για το θετικό αποτέλεσμα. Με καλή ψυχολογία μπήκαν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι, έχοντας την πρωτοβουλία και στο 15΄ ο Κάσεμ εκτέλεσε φάουλ, απέκρουσε ο Χατζόπουλος, η μπάλα στο δοκάρι και ο Γιάννης Σκαρλής έκανε το (1-0).

«Με το καλημέρα» της επανάληψης (46΄) ο Χάρης Λοκοβίτης με αριστερό πλασέ πέτυχε το (2-0). Από το σημείο εκείνο άρχισε η αντεπίθεση του Διγενή Λακκώματος, που με την είσοδο αρχικά του Κωνσταντινίδη κι έπειτα του 14χρονου Έλγκερς Σούλι και την προώθηση στην επίθεση του 14χρονου Αλέξανδρου Παπαδόπουλου, έπαιξε ψυχωμένα, έφερε την ολική ανατροπή κι έχασε το «διπλό» στις καθυστερήσεις. Στο 53΄ σέντρα του Ντίνου Δοκλοδήμου, πιο ψηλά από όλους ο Παναγιώτης Τσαμασλίδης και με κεφαλιά κάνει (1-2). Στο 81΄ με ιδανικό πλασέ ο Παναγιώτης Τσαμασλίδης σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (2-2). Στο 89΄ φάουλ του Τσαμασλίδη και με κεφαλιά ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης πέτυχε την ανατροπή (2-3). Ακολούθησε μεγάλη ένταση, με τον Χολομώντα να φωνάζει για επιθετικό φάουλ στην προηγούμενη ακριβώς φάση, με αποτέλεσμα να αποβληθούν από τον πάγκο ο προπονητής Θανάσης Κουκούτσης και ο παράγοντας Θεοχάρης Λαναρής, ενώ ταυτόχρονα με κόκκινη πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια ο Ανατολίτης των φιλοξενουμένων. Στο 98΄ φάουλ ο Κάσεμ, με κεφαλιά ο Νίκος Κυριμλής ισοφάρισε (3-3), ενώ το Λάκκωμα διαμαρτύρεται για οφσάιντ.

Χολομών Ταξιάρχη 3
Διγενής Λακκώματος 3

Ταξιάρχης (Θανάσης Κουκούτσης): Στέφος, Λυρτζής, Γιαμπάνης, Κυριμλής, Κάσεμ, Μαυρίκης, Λοκοβίτης, Αλ. Σκαρλής, Γ. Σκαρλής, Αργ. Μαλανδρής (75΄ Θασίτης), Σωτ. Μαλανδρής (80΄ Μιχαλάκης).

Λάκκωμα (Χρήστος Ναίντος): Χατζόπουλος, Παπαδόπουλος Αλεξ., Ρούβας (76΄Σούλι), Παπαδόπουλος Μ. Φαγογένης(46΄Κωνσταντινίδης 89′ Μανελίδης), Κοντός, Τσαμασλίδης, Γαβρικούδης(61΄Μηκές), Μάμογλου, Δοκλοδήμος Ντ., Δοκλοδήμος Χρ.

Με πληροφορίες από digenisblogspot.gr
Φωτογραφία αρχείου