Ο Γραμματέας της Bουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος, επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Ν.Μαρμαρά. Παρών ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής , Πύραρχος Κατιρτζίδης Αριστείδης, ο Προϊστάμενος του Κλιμακίου του Ν.ΜαρμαράΑνθυποπυραγός Σίσκος Εμμανουήλ καθώς και μέλη του κλιμακίου.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τις ενέργειες και τη δράση του Κλιμακίου του Ν.Μαρμαρά, τις ελλείψεις τoυ Πυροσβεστικού Σώματος και γενικότερα την ανάγκη αναβάθμισής του. Στη συνέχεια, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την κοινοβουλευτική παρέμβαση που κατέθεσε μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με την οποία ζητά για τους εποχικούς πυροσβέστες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη δυνατότητα παροχής υγειονομικής κάλυψης από τα στρατιωτικά νοσοκομεία, δωρεάν μετακίνηση, χορήγηση επιδομάτων, αξιοποίηση της εμπειρίας τους αλλά και παράταση των συμβάσεων λόγω έκτακτων επιδημιολογικών εξελίξεων.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : « Αρχικά οφείλω να συγχαρώ τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής κ.Κατιρτζίδη Αριστείδη για τον εξαιρετικό χειρισμό στην επιχείρηση κατάσβεσης της πρόσφατης πυρκαγιάς στη Σιθωνία, όπως και τις ακούραστες προσπάθειες όλων των συμμετεχόντων. Με την επίσκεψή μου στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ν.Μαρμαρά πληροφορήθηκα για τα προβλήματά του, αλλά και τις ανάγκες αναβάθμισής του. Παράλληλα, ενημέρωσα για την κοινοβουλευτική μου παρέμβαση που αφορά το εποχικό προσωπικό, στην οποία το αρμόδιο Υπουργείο δεν απαντά ικανοποιητικά για τις διαθέσιμες παροχές. Θα βρίσκομαι παρόλα αυτά, σε συνεχή συνεργασία με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, για να προωθώ τα προβλήματα που δημιουργούνται, ώστε η Κυβέρνηση να επιληφθεί των θεμάτων το συντομότερο δυνατό για τη εύρυθμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος