Με τηλεργασία στο 50 τοις εκατό των υπαλλήλων του δήμου λειτουργεί ο δήμος Σιθωνίας, λόγω των μέτρων του κορωνοϊού, κάτι που όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας, δημιουργεί δυστυχώς προβλήματα και καθυστερήσεις σε ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Ο ίδιος μάλιστα καλεί τους δημότες να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό.

Πέραν τούτου, σύμφωνα με τον κ. Ντέμπλα, πίσω χρονικά μένει ένα κομμάτι του σχεδιασμού έργων και παρεμβάσεων λόγω της αδυναμίας μετάβασης στην Αθήνα, ή αλλού. Παρόλα αυτά έχουν υποβληθεί οι ανάλογες προτάσεις έργω στο «Αντώνης Τρίτσης», και παράλληλα υπάρχει ετοιμότητα για όλα τα μέτρα που θα ανοίξουν.

Προτάσεις υποβλήθηκαν μεταξύ άλλων για έργα:

-Στο Ν. Μαρμαρά, στο Πράσινο Ταμείο

-Μελέτες Ασφαλτοστρώσεων

-Προτάσεις στο Leader Αλιείας – Ανάπλαση χώρου εντός της Συκιάς και  Ριζική Ανακαίνιση του Παιδικού Σταθμού Συκιάς.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος οι μαρίνες και ανάλογα έργα είναι το μεγάλο ζητούμενο για τον δήμο Σιθωνίας ώστε να προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό.

Αναγκαίο το φράγμα Χαβρία

Ο δήμαρχος Σιθωνίας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατασκευής του Φράγματος του Χαβρία, που θα γίνει με ΣΔΙΤ. Ωστόσο, παρά τη σημασία και το μέγεθος του έργου, η πληροφόρηση του δημάρχου αναφέρει πως στην πρώτη φάση του έργου δεν προβλέπονται δίκτυα υδροδότησης μέχρι τη Σιθωνία. «Ελπίζω αυτός ο σχεδιασμός να αλλάξει», τόνισε ο δήμαρχος.