Ο  Τραμπ προανήγγειλε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προκειμένου να σταματήσει η ψηφοφορία -αναφερόμενος στις επιστολικές ψήφους-, κάνοντας λόγο για απάτη σε βάρος του αμερικανικού λαού.

Εκατομμύρια άνθρωποι μας ψήφισαν, αλλά «μια θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να αποστερήσει σε αυτούς το δικαίωμα ψήφου και δεν θα το ανεχθούμε, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Λέγοντας πως υπήρξε «απάτη» κατά του αμερικανικού λαού, γνωστοποίησε πως σχεδιάζει να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς θέλει «να σταματήσουν όλες οι ψήφοι, δεν θέλουμε να δούμε να ψηφίζουν μετά τις 4 το πρωί».

Όπως υποστήριξε, «κερδίζαμε τα πάντα και το ακύρωσαν ξαφνικά». Χωρίς να υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα ισχυρίστηκε πως «κερδίσαμε σε πολιτείες που δεν περιμέναμε», αναφέροντας τη Φλόριδα, το Οχάιο, το Τέξας, τη Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα και την Πενσιλβάνια.

Σε ετοιμότητα το επιτελείο του Μπάιντεν

Το επιτελείο του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η νομική του ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ο απερχόμενος πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδεις» και «πρωτοφανείς» τις δηλώσεις του Τραμπ.

«Εάν ο πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο δικαστήριο για να εμποδίσει την κανονική καταμέτρηση των ψήφων, έχουμε νομικές ομάδες έτοιμες να αντισταθούν στην απόπειρα αυτή», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν Τζεν Ο΄Μάλεϊ Ντίλον.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ, Reuters, AFP