Επιπλέον από την ανακοίνωση του γενικευμένου Lockdown ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε μερικά από τα νέα μέτρα που θα ληφθούν και την οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν όσοι πλήττονται από το νέο lockdown το Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, τόνισε:

  1. Στα 800 ευρώ το επίδομα για όσους είναι σε αναστολή εργασίας το Νοέμβριο
  2. . Όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής για τον Νοέμβριο, θα λάβουν ενίσχυση τον Δεκέμβριο 800 ευρώ, αντί 534.
  3. . Επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν τον Σεπτέμβριο, μέχρι τον Δεκέμβριο
  4. . Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους ανέργους. Υπολογίζω ότι είναι περίπου 130.000, είπε ο πρωθυπουργός.

Τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού θα ακολουθήσουν στις 3 το μεσημέρι ανακοινώσεις από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ενώ στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.