Για τον εντυπωσιακό κόσμο των ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφοράς, των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones) και των ανακυκλώσιμων υλικών συζήτησε σήμερα η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα με τη συμμετοχή Δημάρχων και εκπροσώπων Φορέων.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος καθώς και Δήμοι, συνεχίζουν την υλοποίηση του Προγράμματος Voltάρω, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ό, τι αφορά στην υιοθέτηση των καλών πρακτικών της Βιώσιμης Αστικής Μετακίνησης, αλλά και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το Voltaro αφορά εύρος υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν, τρόπους για να ανακυκλωθούν σωστά, νέες δομές συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών που οργανώνονται από την Αυτοδιοίκηση, καθώς και μερικά από τα εκατοντάδες χρήσιμα προϊόντα που προέρχονται από την ανακύκλωση απορριμμάτων.

Παράλληλα, αφορά σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις που κάνουν τις καθημερινές μας δραστηριότητες φιλικότερες προς το περιβάλλον. Ορισμένες από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα είναι τα ηλεκτρικά υποβοηθούμενα e-bikes απόλυτα ελεγχόμενα από ένα smartphone, ηλεκτρικά ποδήλατα σε τρεις τροχούς, ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τους σταθμούς φόρτισής τους. Οι χρήσεις μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones) , τα ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα και όχι μόνο.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε: “Ο Δήμος Κασσάνδρας αλλάζει εποχή. Εκσυγχρονίζεται, συμμετέχει σε πρωτοποριακά Προγράμματα και παρακινεί τους δημότες να υιοθετήσουν στο σκεπτικό τους τρόπους σύγχρονης μετακίνησης και αντιμετώπισης των αναγκών της καθημερινότητας τους. Είμαστε έτοιμοι μαζί με την Περιφέρεια να πρωτοπορήσουμε σε δράσεις και ενέργειες και να προσφέρουμε στον τουριστικό μας δήμο τη δυνατότητα να διαθέτει ότι πιο σύγχρονο, ελκυστικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Οι δημότες μας το αξίζουν”