Θεσσαλονίκη – Κορωνοϊός: Πρόστιμα 500€ σε μουσικό του δρόμου – Οι 3 λόγοι

  Τρία πρόστιμα συνολικού ύψους 500€ επιβλήθηκαν νωρίτερα σήμερα σε μία μουσικό του δρόμου στη Θέρμη. Το περιστατικό κατήγγειλαν μέσω σελίδας που διατηρούν στο Facebook μουσικοί του δρόμου.

  Στη μουσικό επιβλήθηκαν πρόστιμα για την μη χρήση μάσκας, για άσκοπη μετακίνηση και για κατάληψη δημοσίου χώρου.

  Όπως αναφέρουν στην ανάρτησή τους οι μουσικοί:

  Σήμερα το πρωί στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, σε μία μουσικό που έπαιζε στο δρόμο επεβλήθηκαν τρία (!!) πρόστιμα από αστυνομικά όργανα:

  α. Για μη χρήση μάσκας ( τραγουδούσε χωρίς μάσκα !!)

  β. Για άσκοπη μετακίνηση (ο λόγος “εργασία”, στην βεβαίωση μετακίνησης που είχε μαζί της, δεν θεωρήθηκε επαρκής από τα αστυνομικά όργανα, με το αιτιολογικό ότι το επάγγελμα του μουσικού στο δρόμο δεν είναι καταχωρημένο στην εφορία) και

  γ. Για κατάληψη δημόσιου χώρου.

  Όπως έγινε γνωστό, η μουσικός παίζει συχνά στην πλατεία της Θέρμης, όπου και βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα και μέχρι σήμερα δεν είχε δεχτεί, ποτέ, την παραμικρή παρατήρηση από τους αστυνομικούς.

  Μάλιστα, κάποιες φορές είχε δεχτεί και κολακευτικά σχόλια από αυτούς.

  Σήμερα όμως ( και προφανώς εξ’ αιτίας των τελευταίων μέτρων), ήρθαν και της ζήτησαν ν’ απομακρυνθεί.

  Η μουσικός υπάκουσε και μετακινήθηκε 50 μέτρα πιο πέρα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τους αστυνομικούς που ξαναήρθαν και της ζήτησαν να φύγει. Εκείνη αρνήθηκε να μετακινηθεί και τους είπε ότι ακόμη και να την γράψουν, θα συνεχίσει να παίζει, αφ’ ενός για λόγους επιβίωσης και αφ’ ετέρου για να ψυχαγωγεί τον κόσμο, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές που όλοι έχουμε ανάγκη από την τέχνη και την μουσική.

  Μετά από αυτό, τα αστυνομικά όργανα της επέβαλλαν τα τρία παραπάνω πρόστιμα, σύνολο 500€.

  Πρόκειται για την μουσικό, Μαίρη Στεφάνου, η οποία το 2018 είχε προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου με το αιτιολογικό της επαιτείας, γεγονός που υπήρξε, τότε, αφορμή ώστε ο Σύλλογος Μουσικών Β. Ελλάδος να διοργανώσει στην πλατεία Αριστοτέλους, εκδήλωση με σκοπό την κατάργηση του νόμου για την επαιτεία ( όπου συμμετείχε και ο Μάνου Τσάο ), πράγμα που τελικά επιτεύχθη.

  Πηγή:typosthes.gr