Ζαχαράκη: Παιδαγωγικοί και επιδημιολογικοί οι λόγοι που έμειναν ανοικτά τα δημοτικά σχολεία

  Όπως είπε τα δημοτικά σχολεία έμειναν ανοικτά για λόγους παιδαγωγικούς και επιδημιολογικούς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα έμεναν ανοικτά αν υπήρχαν λόγοι που θα διακύβευαν την υγεία των παιδιών και των καθηγητών.

  Η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι οι ειδικοί έχουν ενημερώσει ότι σε αυτές τις ηλικίες είναι μικρότερο το ιικό φορτίο, ενώ τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συγχρωτίζονται περισσότερο και είναι πιο εύκολο να κολλήσουν.

  Σχετικά με τις εξωσχολικές δραστηριότητες, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι αποφασίστηκε να σταματήσουν προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις γονέων και παππούδων.

  Όπως είπε σύμφωνα με τα στοιχεία η λειτουργία των σχολείων είναι ασφαλής, ωστόσο όπως είπε καλό είναι να αποφεύγονται οι εικόνες συγχρωτισμού και να είμαστε όλοι προσεκτικοί.

  Μιλώντας για την τηλεκπαίδευση τόνισε ότι τα παιδιά μπορούν να μπουν είτε μέσω υπολογιστή είτε μέσω τηλεφώνου κινητού ή σταθερού, επισημαίνοντας ότι αν έχει δηλωθεί ότι η επικοινωνία θα γίνει με τηλέφωνο ο μαθητής δεν θα πάρει απουσία.

  Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι το υπουργείο είναι σε συνεχή επαφή με δήμους και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να λυθούν προβλήματα για συνδέσεις των παιδιών κυρίως στην περιφέρεια που υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.

  Όσον αφορά σε παιδιά που δεν έχουν υπολογιστή, σημείωσε ότι τα σχολεία έχουν κάποια τάμπλετς για να δοθούν στα παιδιά, ωστόσο όπως είπε έχουν μπει κάποια κριτήρια.

  Σχετικά με τα κενά στα σχολεία είπε ότι είναι πολύ λίγα και ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας θα κάνει γρήγορα την επόμενη φάση πλήρωση κενών.

  Πηγή:ant1news.gr