spot_img

    Κακοκαιρία στην Κρήτη: Εικόνες καταστροφής στη Χερσόνησο – Οκτώ διασώσεις μέσα σε λίγες ώρες

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΜΑΚ κατάφερε να απεγκλωβίσει σε οκτώ περιπτώσεις, ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε οχήματα ή ακόμη και στα σπίτια τους που πλημμύρισαν από τα νερά της βροχής.

    Έκκληση να παραμείνουν σε ψηλά σημεία και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, ενώ και ο δήμος Χερσονήσου βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου με μηχανήματα και του δήμου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

     

    Κατολισθήσεις έχουν καταγραφεί σε ένα μεγάλο εύρος των οδικών δικτύων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ενώ από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης υπήρξε η ενημέρωση ότι έχει αποκλειστεί η Παλαιά Εθνική Οδός από τον κόμβο Σταλίδας – Μοχού έως τον κόμβο Σισσίου. Επίσης, έχει κλείσει το τμήμα του ΒΟΑΚ στην περιοχή Σεληναρίου, γιατί έχουν πέσει βράχοι στο οδόστρωμα. Τέλος, έχει κλείσει η 2η έξοδος Χερσονήσου του ΒΟΑΚ (πριν τη Σήραγγα Σταλίδας με κατεύθυνση ανατολικά) γιατί έχει καταστραφεί το οδόστρωμα.

    Η Χερσόνησος που επλήγη και την τελευταία φορά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, για μία ακόμη φορά βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας, με τα πλημμυρικά φαινόμενα να είναι έντονα σε περιοχές όπως η Σταλίδα, η Ανάληψη, τα Αγριανά, το Κουτουλουφάρι και οι Γούρνες.

    Η βροχή έπεφτε ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια κτίσματα και αυλές καθώς και επιχειρήσεις. Τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις έχουν βυθιστεί από το ύψος του νερού.

    Μεγάλες ζημιές παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο.

    Η στάθμη παραποτάμων και χειμάρρων έχει ανέβει. Το ποτάμι των Γουβών έχει φουσκώσει επικίνδυνα παρασύροντας αυτοκίνητα προς τη θάλασσα. Εκεί βρίσκεται και η ΕΜΑΚ για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

    Βατραχάνθρωποι της ΕΜΑΚ επιχειρούν στη Χερσόνησο

    Βατραχάνθρωποι της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στις έρευνες στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χερσονήσου, όπου έχουν καταλήξει πολλά αυτοκίνητα τα οποία παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

    Ευτυχώς πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει, μέχρι στιγμής, κάποιος αγνοούμενος. Μάλιστα υπήρχε έντονη αγωνία από την ύπαρξη αυτοκινήτου που είχε παρασυρθεί στη θάλασσα με ανοιχτά τα αλάρμ, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε άτομο μέσα σε αυτό.

    Η ΕΜΑΚ έχει προχωρήσει και σε τρεις επιχειρήσεις διάσωσης περιοχή της Χερσονήσου. Μία από αυτές αφορούσε σε οικογένεια που εγκλωβίστηκε στις Γούρνες, ωστόσο είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

    Στην Κάτω Βάθεια είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων, ενώ κλειστά θα παραμείνουν, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία.

    Καταρράκτες στον ΒΟΑΚ – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

    Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει,  ότι,  λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ωρών έχει πλημμυρίσει και έχει αποκλειστεί η Παλαιά Εθνική Οδός από τον κόμβο Σταλίδας – Μοχού έως τον κόμβο Σισσίου.

    Επίσης, έχει κλείσει το τμήμα του ΒΟΑΚ στην περιοχή Σεληναρίου γιατί έχουν πέσει βράχοι στο οδόστρωμα.

     

     

    Τέλος, έχει κλείσει η 2η έξοδος Χερσονήσου του ΒΟΑΚ (πριν τη Σήραγγα Σταλίδας με κατεύθυνση ανατολικά) γιατί έχει καταστραφεί το κατάστρωμα της οδού.

    Παρακαλούνται οι πολίτες να περιοριστούν στις εντελώς απαραίτητες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν οδηγούν.

    Δείτε απίστευτες εικόνες με τους μίνι καταρράκτες που σχηματίστηκαν σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

    Πηγή,Φώτο,Βίντεο: ΑΠΕ-ΜΠΕ, cretapost, cretalive