Ο διεθνής διαγωνισμός για τα καλύτερα σύντομα βίντεο των μουσείων που παίρνει μέρος και το παρακάτω video από την εκδήλωση του Αυγούστου του 2020 στη Ν.Φώκαια.

μπορείτε να ψηφίσετε εδώ:

 

https://www.museumsinshort.eu/partecipanti/dettaglio_video_vote_receive.asp

Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο λόφο του πύργου την ημέρα της παρουσίασης.

Από το 1972 μέχρι σήμερα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους έχει πραγματοποιήσει μία σειρά εργασιών με σκοπό την προστασία, την αποκατάσταση και την ανάδειξη του βυζαντινού μνημείου.
Το καλοκαίρι του 2020, θέλοντας να προσφέρουμε μια νέα εμπειρία στο κοινό, συνδυάσαμε τις νέες τεχνολογίες με την ιστορική τεκμηρίωση, την προφορική παράδοση και το αρχειακό υλικό δημιουργώντας έτσι ένα σύγχρονο και εντυπωσιακό τρόπο αφήγησης των γεγονότων και τους μύθων από την προϊστορία έως σήμερα.
Σύντομά ο Πύργος θα ανοίξει την πόρτα του σε όλους και θα αποτελέσει Μουσείο του εαυτού του παρουσιάζοντας στα ενδότερα του την ιστορία του λόφου και του μετοχίου.
Παράλληλα, για το 2021 η οπτικοακουστική εγκατάσταση (3D projection mapping installation) σχεδιάζεται να λειτουργήσει σε μία πιο μόνιμη βάση και να παρουσιάζεται στο κοινό όλα τα σαββατοκύριακα των καλοκαιρινών μηνών.
¨Ο πύργος Του Αγίου Παύλου¨
Ένα έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους
Σχεδιασμός, σκηνοθεσία, 3D projection mapping: Στάθης Μήτσιος
Επιμέλεια, συντονισμός: Ιωάννης Κανονίδης – Έφορος αρχαιοτήτων
Επιστημονική επιμέλεια: Δρ. Νίκος Μερτζιμέκης – αρχαιολόγος, Αρχοντία Πολυζούδη – αρχαιολόγος, Βαλεντίνη Αδάμου, αρχιτέκτων.
Project manager: Βαλεντίνη Αδάμου
Projectors, hardware: Mspirit
Μουσικό Θέμα βίντεο: (θύσανοι) Κωσταντής Πιστιόλης
Βιντεογράφηση: Ελευθερία Καλπενίδου