Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον Τοπικό Τύπο που εμφανίζουν το Ελληνικό Δημόσιο να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός για το τροποποιημένο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, ο Βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς οι αναφορές στον Τύπο κάνουν λόγο για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά 40%, στο πλαίσιο των τροποποιήσεων του επενδυτικού σχεδίου.

Αναφορά που προκαλεί ερωτήματα για το ποια θα είναι η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης στον χώρο απόθεσης παλαιών καταλοίπων εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα αλλά και στους χώρους απόθεσης καταλοίπων εμπλουτισμού της τρέχουσας μεταλλευτικής δραστηριότητας. Εστιάζοντας ο Βουλευτής στο χώρο απόθεσης παλαιών καταλοίπων στην Ολυμπιάδα, για την αποκατάσταση του οποίου αγωνιά ολόκληρη η τοπική κοινωνία, διατυπώνει τα εξής ερωτήματα στον Υπουργό:

1 . Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης στην Ολυμπιάδα.

2 . Ποιοι είναι οι λόγοι οι οποίοι οδήγησαν σε αναστολή των εργασιών αποκατάστασης του χώρου απόθεσης παλαιών καταλοίπων στην Ολυμπιάδα.

3. Πότε αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών.

4. Αν δεν έχουν αρχίσει ακόμη οι εργασίες αποκατάστασης στην Ολυμπιάδα,σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την ολοκλήρωση τους από την εταιρεία, ενόψει της τροποποίησης του επενδυτικού σχεδίου της και τη λήξη των περιβαλλοντικών όρων στις 26.07.2021

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς δηλώνει: 《Οφείλουμε να φροντίσουμε για την αποκατάσταση του χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων στην Ολυμπιάδα. Πρόκειται για μια πράξη ευθύνης που οφείλει η εταιρεία να υπηρετήσει με συνέπεια. Δε θα σταματήσω να αγωνίζομαι γι αυτό.