Στο Γυμνάσιο του Πευκοχωρίου ξεκίνησε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και η διευθύντρια του σχολείου, κα Ελένη Κοφίνη,ενημέρωνει τους τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς για την νέες εξελίξεις της τηλεκπαίδευσης.

“Καθώς ανέλαβα πρόσφατα τη Διεύθυνση του Γυμνασίου, σε δύσκολες συνθήκες – λόγω της πανδημίας που μας έχει πλήξει -, θα ήθελα αρχικά να σας χαιρετήσω και ακολούθως να σας παρακαλέσω να συνεισφέρουμε όλοι μαζί την κρίσιμη αυτή στιγμή, βοηθώντας τους/τις μαθητές/τριές μας να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση. Πολλοί από σας έχετε και την περσινή εμπειρία. Θα πρέπει, λοιπόν, να βοηθήσετε τα παιδιά να παρακολουθούν το πρόγραμμα του σχολείου διαδικτυακά, εφόσον η συμμετοχή τους το τρέχον σχολικό έτος δεν είναι εθελοντική αλλά υποχρεωτική . Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν συμμετέχει, θεωρείται απών, και παίρνει απουσία. Έτσι, θα ήταν καλό να διευκολυνθούν οι μαθητές/τριες να συμμετάσχουν με τον καλύτερο τρόπο που μπορούν.

Για να μπορέσουν οι μαθητές/τριες να συμμετάσχουν ηλεκτρονικά στο μάθημα, σας στέλνουμε τη διεύθυνση της ηλεκτρονικής τάξης του κάθε διδάσκοντα . Ο κάθε μαθητής, παρακολουθώντας στην ιστοσελίδα του σχολείου το Πρόγραμμα που έχει καθημερινά, θα συνδέεται στην αντίστοιχη ηλεκτρονική τάξη του καθηγητή που διδάσκει το μάθημα. Οι μαθητές, όταν συνδέονται, πρέπει να χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα και όχι ψευδώνυμο, ώστε να μπορεί ο διδάσκων να ελέγχει τη συμμετοχή και τις παρουσίες. Σε άλλη περίπτωση, ο μαθητής θα θεωρείται απών.

Εύχομαι να αντιμετωπίσουμε με υπομονή όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν και σε όφελος των μαθητών/τριών του σχολείου μας, ώστε να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο .

Θα  σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στο σχολείο μας.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να διαχωριστεί σε σύγχρονη και ασύγχρονη.
Στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η διαδικασία της διδασκαλίας και της μάθησης γίνονται ταυτόχρονα. Ο καθηγητής παραδίδει το μάθημα σε ζωντανή σύνδεση και ο μαθητής, αν και βρίσκεται σε διαφορετικό τόπο, παρακολουθεί το μάθημα στον ίδιο χρόνο
Στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που είναι και πιο διαδεδομένη, ο μαθητής μαθαίνει όχι μόνο σε διαφορετικό χώρο από τον καθηγητή, αλλά και σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία της παράδοσης ή δημιουργίας του μαθήματος.
Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε την σύγχρονη εκπαίδευση σε συνδυασμό με την ασύγχρονη.

H Διευθύντρια κ. Κοφίνη Ελένη θα σας ανακοινώσει στα emails των γονέων-κηδεμόνων τους συνδέσμους των καθηγητών του σχολείου μας. Κάθε σύνδεσμος οδηγεί στο μάθημα του συγκεκριμένου καθηγητή μέσω της εφαρμογής Webex.

Tο πρόγραμμα για την Τηλ-εκπαίδευση είναι το ίδιο ακριβώς με το πρόγραμμα που είχαμε μέχρι σήμερα στο σχολείο, απλά αλλάζει η διάρκεια της διδακτικής ώρας δηλ κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 40 λεπτά και ενδιάμεσα κάθε διάλειμμα 10 λεπτά, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

Το πρόγραμμα του σχολείου ανά τμήμα θα το βρείτε εδώ.

Ακόμη εδώ θα βρείτε τις οδηγίες για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα Cisco Webex MeetingsΣτην πλατφόρμα αυτή θα μπορείτε σε πραγματικό χρόνο  να παρακολουθήσετε ζωντανά το μάθημα του καθηγητή σας.

Επειδή όμως στο περιβάλλον αυτό ο μαθητής δεν μπορεί να ανεβάσει τις απαντήσεις των ασκήσεων ή την εργασία του, ταυτόχρονα θα λειτουργήσει και η ασύγχρονη εκπαίδευση. Η πλατφόρμα που έχει επιλεγεί είναι η eclass (ηλεκτρονική τάξη) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Εκεί οι καθηγητές του σχολείου μας έχουν ανεβάσει ήδη κάποια ηλεκτρονικά μαθήματα και συνεχίζουν να ανεβάζουν. Στην πλατφόρμα eclass θα συνδεθείτε με τους κωδικούς του ΠΣΔ, θα εγγραφείτε στα μαθήματα της τάξης σας, θα κατεβάσετε το σχετικό φυλλάδιο που πιθανόν έχει αναρτήσει ο καθηγητής και στη συνέχεια θα ανεβάσετε στο περιβάλλον της e-class  τις απαντήσεις.

Οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσετε με το κινητό σας τηλέφωνο να σκανάρετε τις εργασίες σας ώστε να τις ανεβάσετε στη συνέχεια στο e-class, θα βρείτε εδώ. Θα σας βοηθήσει και το παρακάτω βίντεο.

 

Το εγχειρίδιο για τη χρήση της e-class σας δίνεται παρακάτω, όπως επίσης σχετικά βίντεο.
Το σχολείο έχει κάνει λογαριασμό για κάθε μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο και οι κωδικοί σας έχουν ήδη δοθεί.

Σας ευχόμαστε όλους  Καλή Δύναμη και Υγεία”