Αναλυτικά, το μήνυμα του Βουλευτή Χαλκιδικής,  Απόστολου Πάνα: 

“Η εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, ο αγώνας για τη δημοκρατία, παραμένουν πάντα επίκαιρα και διαχρονικά και ανάλογα με τις συνθήκες λαμβάνουν συνεχώς νέες διαστάσεις στη σκέψη κάθε ανθρώπου.

Το Πολυτεχνείο εκτός από σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, είναι και ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και της έμπνευσης για να αγωνιστούμε για την εξάλειψη των ανισοτήτων, την καταπολέμηση των διακρίσεων, την παροχή ίσων ευκαιριών και αγαθών για όλους, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Κρατά, επίσης, ζωντανά στη σκέψη μας τη δυνατότητα να αλλάξουμε την πραγματικότητά μας και να ανατρέψουμε τα αρνητικά της με συνεχείς προσπάθειες, ενότητα και επιμονή.

Αυτό είναι και η ανάγκη της κοινωνίας μας σήμερα.

Φέτος η μέρα αυτή συμπίπτει με την πανδημία, που σαρώνει ολόκληρο τον πλανήτη. Και μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να τιμήσουμε τους αγωνιστές, όπως κάθε χρόνο, μπορούμε όμως, να παραδειγματιστούμε από τη δυναμική της και να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας παραμένοντας συγκεντρωμένοι στους στόχους μας”.