Στα όριά τους έχουν φτάσεις πλέον τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα οι γιατροί να στέλνουν περιστατικά σε περιφερειακά νοσοκομειακά ιδρύματα ακόμη και εκτός νομού.

Στον Πολύγυρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής έχουν καταλειφθεί ήδη τα πέντε κρεβάτια ΜΕΘ. Μεταξύ άλλων και από περιστατικά covid που μεταφέρθηκαν από γειτονικούς νομούς, αλλά στην πλειοηφία τους τα περιστατικά είναι από τη Χαλκιδική. Κι εκεί οι προσπάθειες που κάνουν οι γιατροί είναι υπεράνθρωπες για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών με κορωνοϊό.

Θετική ανταπόκριση βρήκε και το κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας προς τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα Νοσοκομεία. Στη Χαλκιδική, ο Ιατρικός Σύλλογος θα συνεπικουρήσει στο έργο των γιατρών του ΓΝΧ με τρία άτομα. Βοήθεια θα προσφέρει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΙΣΧ Μ. Πυρπασόπουλος, και δύο ακόμη γιατροί, ένας πνευμονολόγος και μια καρδιολόγος. Ήδη, από το πρώτο πανδημικό κύμα συμβάλλει στις προσπάθειες των γιατρών του ΓΝΧ και ο συνταξιοδοτηθείς πρώην διευθυντής Παθολογικής Κλινικής κ. Χαμάμ.