O Άλμπερτ Μπουρλά προχώρησε σε αποκαλύψεις για το εμβόλιο Pfizer. Ο CEO Pfizer ανέφερε πως όταν θα εγκριθεί το εμβόλιο θα είναι ζήτημα λίγων ωρών η διανομή του.

Μιλώντας στο skynews.com ο κ. Μπουρλά τόνισε πως «πολύ σύντομα, μέσα σε λίγες ημέρες» η Pfizer θα μπορέσει να στείλει τις πρώτες δόσεις από τα εμβόλια.

«Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer και θεωρεί ότι στο δεύτερο μισό του 2021 η κατάσταση για όλους μας θα είναι εντελώς διαφορετική.

Χθες με ανακοίνωσή της η Pfizer αναφερόμενη στην τελική ανάλυση της 3ης φάσης των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της, τονίζει ότι είναι αποτελεσματικό κατά 95% στην αποτροπή μολύνσεων ακόμη και σε ενήλικες και χωρίς σοβαρές ανησυχίες για θέματα ασφάλειας.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, που συνεργάζεται με το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech, ξεκινά «πρόβα τζενεράλε» εμβολιασμών με το εμβόλιό της που έχει αποτελεσματικότητα 92% (βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων).

Το πιλοτικό πρόγραμμα εμβολιασμών θα γίνει σε τέσσερις Πολιτείες των ΗΠΑ: το Ρόουντ Αϊλαντ, το Τέξας, το Νέο Μεξικό και το Τενεσί. Η πρώτη αυτή προσπάθεια στόχο έχει να αποκαλυφθούν οι δυσκολίες μεταφοράς και αποθήκευσης του εμβολίου που απαιτεί θερμοκρασίες -70ο Κελσίου.