Απομένουν ακόμη 35 ημέρες για τα Χριστούγεννα και οι μέρες που διανύουμε δεν είναι οι καλύτερες ούτε θυμίζουν τις περσινές ενόψει της ομορφότερης γιορτής του χρόνου. Μάλιστα, πριν από περίπου 10 ημέρες μπήκαμε σε ένα νέο Lockdown και σε πολλούς ξύπνησαν οι μνήμες του περασμένου Πάσχα, που δεν καταφέραμε να το γιορτάσουμε όπως έχουμε συνηθίσει.

Θέλοντας να σπάσουν λίγο το ψυχρό κλίμα που επικρατεί και να γεμίσουν με όμορφα χρώματα το χώρο τους, ώστε να ”χαμογελάσει” η οικογένεια τους, πολλά νοικοκυριά στη Χαλκιδική στόλισαν νωρίτερα από το συνηθισμένο για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σε επικοινωνία της Χαλκιδική Πολιτικής με διάφορα σπίτια, άπαντες είχαν την ίδια απάντηση πως ”είναι το μόνο που θα τους κάνει να ξεχαστούν και να θυμηθούν λίγο ότι έρχονται τα Χριστούγεννα, διότι το μόνο που ακούγεται καθημερινά είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, δεδομένο πως ο ιός έχει μπει πλέον σε πάρα πολλά σπίτια και πως θα ανταπεξέλθουν οικονομικά. Επίσης, δεν ήταν λίγοι αυτοί που τόνισαν πως μέχρι πέρσι περίπου τέτοια εποχή ξεκινούσαν οι βόλτες στα ήδη στολισμένα μαγαζιά και εμπορικά κέντρα και άρχιζε η αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα των εορτών, ενώ κάτι τέτοιο φέτος είναι απίθανο”.

Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι περισσότεροι στόλισαν αρκετά νωρίς, νωρίτερα από ότι συνήθιζαν, κυρίως για την αλλαγή ψυχολογίας και θέλοντας να προσθέσουν μια νότα αισιοδοξίας στις ζωές τους. Επίσης, όσοι «πιάστηκαν» να μην έχουν περιποιηθεί Χριστουγεννιάτικα τα νοικοκυριά τους, εκμυστηρεύτηκαν πως τις επόμενες ημέρες  έχουν σκοπό να το κάνουν.

Όπως και να έχει τα Χριστούγεννα είναι η ομορφότερη και τελευταία γιορτή του χρόνου και πάντα θα μας γεμίζουν αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά. Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, έχουμε όλοι ανάγκη τη θετική σκέψη και τα μηνύματα χαράς και ελπίδας για τις Άγιες μέρες που πλησιάζουν.