κορωνοϊός

Τις τελευταίες ημέρες το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται στα ύψη, τόσο σε όλη τη χώρα, όσο και στη Χαλκιδική, ωστόσο με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για μείωση των κρουσμάτων και του φορτίου τις επόμενες ημέρες.

Όλοι οι παραπάνω φορείς μοχθούν για το καλό των πολιτών και έχουν μεγάλο όγκο θετικών κρουσμάτων να αντιμετωπίσουν με τα κακώς κείμενα να μην λείπουν σε αρκετές περιπτώσεις.

Στη Χαλκιδική παρατηρήθηκε, σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη, ασυνεννοησία ΕΟΔΥ, Πολιτικής Προστασίας και Αστυνομίας σχετικά με την τήρηση των ημερών της καραντίνας.

Ο ανώνυμος αναγνώστης τόνισε στη Χαλκιδική Πολιτική τα εξής: ”Ενημερώθηκα από τον ΕΟΔΥ τηλεφωνικά πως τόσο το δικό μου όσο και μελών της οικογένειας μου τα τεστ ήταν θετικά και μου επεσήμαναν πως η Πολιτική Προστασία θα με καλέσει για περισσότερες λεπτομέρειες, όπως και έγινε.

Με το τηλεφώνημα της ΠΠ μου έγινε γνωστό πως πρέπει να παραμείνω 10 ημέρες σε περιορισμό, εγώ και η οικογένεια μου, από την ημέρα που έγινε το τεστ, χωρίς να υπολογίζονται οι μέρες που ήμασταν μέσα πριν το τεστ, ενώ ο ΕΟΔΥ στο πρώτο τηλεφώνημα μας είπε πως υπολογίζονται. Τηρήσαμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και την καραντίνα όπως μας ενημέρωσαν οι αρχές, η οποία με τη συμπλήρωση 10 ημερών έληγε την Τετάρτη.

Την Παρασκευή, όμως, με κάλεσε η Αστυνομία και μου είπε πως η καραντίνα μας λήγει την Κυριακή, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που έφτασαν στα χέρια της, αποδεικνύοντας μια σύγχυση μεταξύ τους που από τη μια είναι λογική λόγω του επιβαρυμένου φορτίου, από την άλλη όμως μπορεί να ήταν καταστροφική για μένα ή κάποιον άλλον που έζησε κάτι ανάλογο, αν για παράδειγμα την Πέμπτη, που μεσολαβούσε της Τετάρτης και της Παρασκευής μέχρι την ενημέρωση από την Αστυνομία, γινόταν έλεγχος σε εξωτερικό χώρο από τις Αστυνομικές Αρχές”.

Εν κατακλείδι, αν βγαίναμε σύμφωνα με την υπόδειξη της ΠΠ να ανησυχώ για τη μετάδοση ή για το τσουχτερό πρόστιμο;”