Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Χαλκιδικής Πολιτικής ο Ιερέας των Ριζών, στην ενορία του οποίου σημειώθηκε η ένταση με την Αστυνομία σήμερα το πρωί, φαίνεται να μην πιστεύει στην ύπαρξη του Covid-19, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε επεισόδιο στο διάστημα της πανδημίας. Κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα μέσα στο καλοκαίρι έκανε λιτανεία, φυσικά χωρίς τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σήμερα εντός του ναού βρισκόταν στενά συγγενικά του πρόσωπα που φέρεται να ενεπλάκησαν με τις αστυνομικές αρχές.

Covid και εκκλησία – Πώς φτάσαμε στα Ριζά

Το περιστατικό με τα πρόστιμα και τα έκτροπα στα Ριζά Πολυγύρου δεν είναι μοναδικό ή πρωτοφανές. Δυστυχώς,  υπάρχει ο κόσμος που βλέπει την πανδημία και τις επιπτώσεις της ως δρόμο και τρόπο έκφρασης όλης της αγανάκτησης που υπάρχει.

Στα Ριζά η αστυνομία κλήθηκε έπειτα από καταγγελία καθώς στην εκκλησία υπήρχαν και 2 πιστοί, κάτι που απαγορεύεται. Έσπευσαν και περίμεναν υπομονετικά έξω από τον Ιερό Ναό, έως ότου ολοκληρωθεί η λειτουργία.  Έπειτα, επέβαλαν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος, στον Ιερέα και τους πιστούς.

Ο γιος του Ιερέα στην συνέχεια οδήγησε με τη συμπεριφορά του στο να ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο. Ευτυχώς που όλα συνέβησαν έξω από την εκκλησία. Ο νεαρός γιος του εφημέριου εξαπέλυσε χυδαίες εκφράσεις κατά των αστυνομικών,  παρά το ότι εκείνοι του ζητούσαν επίμονα να σταματήσει. Όταν όμως συνέχισε και με χειρότερο τρόπο, τότε επιχείρησαν να τον συλλάβουν και να του περάσουν χειροπέδες. Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν χειρότερα.  Τους χτύπησε, τους… δάγκωσε, και όλοι μαζί ενεπλάκησαν σε έναν άγριο καυγά που οδήγησε τους αστυνομικούς και στο νοσοκομείο προληπτικά.

Όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές από συνδικαλιστές της Αστυνομίας, ο ρόλος τους είναι να φροντίζουν την τήρηση του νόμου. Σε περιπτώσεις σαν την σημερινή, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι και η αστυνομία βάλλεται συχνά,  από αντιδρούντες, τη στιγμή που στα νοσοκομεία πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι. Είναι θετικό ότι η πλειοψηφία κλήρου και κληρικών κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και ακολουθούν τα μέτρα. Είναι λυπηρό ότι γίνονται ακόμη πάρτι,  πορείες,  και “ηρωποιούνται” οι απερίσκεπτοι που δεν τηρούν τα μέτρα διασπείροντας τον κορωνοϊό.

Δείτε το θέμα που δημοσίευσε η Χαλκιδική Πολιτική νωρίτερα:

https://www.xalkidikipolitiki.gr/2020/11/22/chalkidiki-iereas-leitoyrgoyse-para-ta-metra-entasi-tin-el-as/