Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε για ακόμη μία φορά στην Κρήτη, αυτή την φορά στο Ηράκλειο. Χθες Κυριακή άνδρας πυροβόλησε και εκτέλεσε εν ψυχρώ με καραμπίνα ένα μικρό αδέσποτο σκυλάκι που καθόταν ήσυχο δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών.

Ο άνδρας πέρασε με το αυτοκινητό του, έβγαλε την καραμπίνα και το εκτέλεσε χωρίς καμία έστω αφορμή. Μετά πήρε το νεκρό ζώο και το πέταξε στα χωράφια. Ο δράστης εντοπίστηκε μετά από άριστη κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μόλις ενημερώθηκε έσπευσε στο χωριό Πυρί του δήμου Φαιστού και συνέλαβε τον δράση σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται τέτοιο περιστατικό μετά την ψήφιση του βασανισμού και της θανάτωσης από πλημμέλημα σε κακούργημα με ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη χωρίς αναστολή. Ωστόσο, στην πρώτη περίπτωση που εφαρμόστηκε στον Βόλο ο 32χρονος φοιτητής που χτύπησε με τόξο το σκύλο του γείτονά του αφέθηκε ελεύθερο ισχυριζόμενος ότι τον αποσπούσε… το γαύγισμα του σκύλου από το διάβασμα του και προκαλώντας έτσι την οργή της φιλοζωικής κοινότητας.

Σήμερα ο δράστης από το Ηράκλειο της Κρήτης οδηγείται στον ανακριτή και θα αποφασιστεί η προσωρινή κράτησή του ή ο κατ’ οίκον περιορισμός ενώ έχει ήδη βεβαιωθεί το πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, δήλωσε στο SKAI.gr για το τραγικό περιστατικό:

«Η ατιμωρησία για πολλά χρονια των εγκληματων κατα των ζωων είναι μία απο τις αιτιες που η χωρα μας κατέχει τη θλιβερη πρωτια στην Ευρωπη για την κακοποιηση των ζωων. Οι εισαγγελικες, αστυνομικες και κτηνιατρικές αρχες με τις αποφασεις τους, τις πραξεις η τις παραλειψεις τους φερουν μεγαλη ευθυνη  για την σημερινη κατασταση. Η ποινη «χάδι» για τον άγρια κακοποιημένο Έκτορα και μάλιστα τη χρονικη στιγμη που η κοινη γνωμη ειναι αναστατωμενη με το μπαραζ κακοποιήσεων, καταδεικνύει του λογου το αληθές. Αυτο πρεπει να αλλαξει αρδην. Ο τρόπος που έδρασε η αστυνομία του Ηρακλείου χθες κατα τροπο υποδειγματικό θα πρεπει να γινει ο κανονας και οχι η εξαιρεση.

Για την ψυχρη εκτελεση του ατυχου αδέσποτου η δικαιοσύνη έχει μια μονο επιλογη: Να διαταξει την προφυλάκισή του. Και η ποινη του αργότερα να ανταποκριθει στο μεγεθος και την κυνικότητα της πραξης του φονια του ζωου. Μονο τότε η ποινη του θα εχει και χαρακτηρα αποτρεπτικο και παιδευτικό συναμα.

Τελος να πω, οτι πρεπει να αλλαξει το συντομοτερο δυνατόν ο ισχύων νομος για τα κατοικιδια και η αρμοδιοτητα για τα ζωα συντροφιας να περασει στο Υπουργειο Εσωτερικων που ειναι αρμοδιο για τους Δημους, η αδιαφορια, η ασυδοσια, η μη τήρηση της υπαρχουσας νομοθεσιας για τα αδεσποτα εκ μερους τους, μαζι με την ανικανοτητα των κτηνιατρικων υπηρεσιων του ΥΠΑΑΤ έχουν οδηγήσει  στον ιλιγγιωδη αριθμο των πλεον των 3 εκατομμυριων αδεσποτων σκύλων και γάτων, που είναι εκτεθειμενα διαρκως σε κακοποιητικές συμπεριφορές κινδυνεύοντας ρισκάροντας την ίδια τους την ζωή».

Πηγή: Skai.gr