Εν αναμονή αποφάσεων από τις Οικονομικές Επιτροπές των δήμων βρίσκονται οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό κατά το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου, όσον αφορά την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας.

Στη Χαλκιδική, παρατηρείται μικρή κινητικότητα από την πλευρά των δήμων, όπως για παράδειγμα στον δήμο Πολυγύρου που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων, ενώ μόλις τώρα ξεκίνησαν στην Κασσάνδρα. Οι δήμοι, δια των οικονομικών Επιτροπών τους, εξετάζουντ α αιτήματα αναστολής των επιχειρήσεων και στη συνέχεια γίνεται η ταύτιση των τετραγωνικών μέτρων που έχει στα στοιχεία του ο δήμος με τα τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, «η ανομοιογένεια μεταξύ δήμων ως προς την εξέταση των αιτημάτων μας οδήγησε να στείλουμε επιστολή στην ΚΕΔΕ προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες. Περιμέναμε να ανοίξει και μια σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις, αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε κάτι τέτοιο».