Η Ελλάδα παραμένει σε μια κρίσιμη καμπή, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που ανυπομονούν για την ομορφότερη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, σκεπτόμενοι πως θα τους βοηθήσει ψυχολογικά και θα περάσουν λίγες ξέγνοιαστες ημέρες με τις οικογένειες τους.

Με στόχο να βοηθήσουν όσο μπορούν και να τονώσουν το ηθικό των συμπολιτών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει ο νομός και γενικότερα η χώρα, όλες οι Δημοτικές Αρχές της Χαλκιδικής μερίμνησαν για το στολισμό ενόψει των εορτών, θέλοντας να ανεβάσουν τη ψυχολογία των συμπολιτών.

Όπως εκμυστηρεύτηκαν όλοι οι Δήμαρχοι του νομού στη Χαλκιδική Πολιτική, οι πόλεις αλλά και τα χωριά της Χαλκιδικής θα είναι λαμπερά ενόψει των εορτών για να δώσουν λίγο χρώμα στις ζωές των συμπολιτών.

Αρχικά, η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, επισήμανε: Θα στολίσουμε κανονικά, όπως γινόταν και τις προηγούμενες χρονιές ίσως και λίγο πιο έντονα ώστε να φτιάξουμε λίγο τη διάθεση των δημοτών μας. Έστω και ο στολισμός θα προσφέρει μια διαφορετική διάθεση στους συμπολίτες μας που αυτές τις μέρες είναι άσχημη”. 

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, τόνισε: Στολισμός θα υπάρξει. Σε μια εποχή που τα συναισθήματα των Δημοτών όλης της Ελλάδας κυμαίνονται στη θλίψη και τη μελαγχολία, θεωρούμε πως πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ανεβάσουμε τη ψυχολογία των δημοτών μας. Βέβαια, είναι πολιτική μας απόφαση να μην δαπανήσουμε φέτος επιπλέον χρήματα για το στολισμό και ανακοινώνω πως τα χρήματα που επρόκειτο να δαπανηθούν για το στολισμό θα μετατραπούν σε αντιδραστήρια και θα τα δωρίσουμε στο ΓΝ Χαλκιδικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία σε όλο το νομό, υλοποιώντας μια δέσμευση που λάβαμε όλοι οι Δήμαρχοι μαζί με τον διοικητή του Γ.Ν Χαλκιδικής, συμβάλλοντας με ακόμη ένα τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας”. 

Επίσης, ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ανέφερε: Σε όλες τις κοινότητες μας θα στολίσουμε. Έχουμε και τον περσινό μας στολισμό και φέτος προχωρήσαμε σε μια ικανοποιητική παραγγελία. Μπορεί να βρισκόμαστε στη μέση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ωστόσο να δώσουμε ένα τόνο Χριστουγεννιάτικο λαμπερό θα λειτουργήσει θετικά στη βελτίωση της ψυχολογίας. Προγραμματίζουμε τους στολισμούς μας. Τα δέντρα που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι σε κεντρικά σημεία, αλλά ο γενικότερος στολισμός θα πραγματοποιηθεί”. 

Ακόμα, ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, σημείωσε: Θα στολιστούν τα πάντα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Παραγγείλαμε αρκετό διάκοσμο για τα χωριά που θεωρούσαμε πως δεν ήταν τόσο καλά στολισμένα και ήδη έχουμε παραγγείλει έλατα για τις κεντρικές πλατείες”. 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε: Ο Δήμος Πολυγύρου θα προχωρήσει στον παραδοσιακό στολισμό με τις εκδηλώσεις, συνοδεία και των Χριστουγεννιάτικων δέντρων αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τη δυνατότητα που θα έχει ο κόσμος να βγει στις πλατείες ή όχι, ώστε να ”μπορέσει” με κάποιο τρόπο να περάσει καλά αυτές τις ημέρες’‘.