Αύριο, 27 Νοεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα συντονίσει την 15η ετήσια συνάντηση υψηλού επιπέδου με θρησκευτικούς ηγέτες, την οποία διοργανώνει η Επιτροπή.

Θέμα της συνάντησης, στην οποία θα συμμετάσχουν οκτώ εκπρόσωποι θρησκευτικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη, είναι «ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής». Στη συνάντηση θα εξεταστούν οι τρόποι με τους οποίους η κρίση που διανύουμε έχει επηρεάσει και θέσει υπό αμφισβήτηση αυτόν τον τρόπο ζωής, καθώς και οι απαντήσεις σε αυτές τις προκλήσεις.

Η συνάντηση θα εξετάσει επίσης άλλες πρόσφατες εξελίξεις, όπως το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, την Ενσωμάτωση και την Ένταξη, καθώς και την πρόοδο προς μια Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας.

Από το 2009, ο διάλογος με εκκλησίες, θρησκευτικές, φιλοσοφικές και μη ομολογιακές οργανώσεις κατοχυρώνεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας (άρθρο 17 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Η συνέντευξη Τύπου του Αντιπροέδρου κ. Σχοινά με την Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρομπέρτα Μετσόλα και θρησκευτικούς ηγέτες θα πραγματοποιηθεί αύριο στη 13:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά στην πλατφόρμα EbS.