Το λογότυπο του ΚΚΕ. Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΚΚΕ/STR

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

”Η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ από το καλοκαίρι κιόλας, προειδοποιούσε με ανακοίνωσή της ώστε να παρθούν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και του λαού μας, να ενισχυθούν όλες οι δομές υγείας του Νομού με άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και με όλον τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, μπροστά στο επερχόμενο δεύτερο κύμα της Πανδημίας. Η Κυβέρνηση ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα σφύριζε αδιάφορα χωρίς να πάρει τα αναγκαία μέτρα, ώστε να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Και στον Νομό Χαλκιδικής, η κατάσταση με την πανδημία είναι τραγική, με συνεχώς υψηλά και αυξανόμενα νούμερα κρουσμάτων, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας του Νομού και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου βγάζουν κραυγές αγωνίας σχετικά με την κατάσταση και με τις τραγικές ελλείψεις. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε συνθήκες με εξαντλητικά ωράρια, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, εκτεθειμένοι στον ιό, με όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου να έχουν συγχωνευτεί στον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου και με μειωμένο προσωπικό προκειμένου όλο το υπόλοιπο νοσοκομείο να είναι νοσοκομείο για μία ασθένεια Με χειρουργεία και αναισθησιολογικό αποδυναμωμένα με Εξωτερικά Ιατρεία–Τ.Ε.Π. και το Ιατρείο COVID 19 αποδεκατισμένα. Σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι απαιτούν άμεση ενίσχυση με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικά για τις Μ.Ε.Θ. εξειδικευμένο.

Απέναντι σε όλα αυτά, η Κυβέρνηση το μόνο που έκανε είναι να στηρίξει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και με το άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τους εργαζομένους και τον λαό. Επίσης επέκτεινε τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα εκμεταλλευόμενη την κατάσταση ξεζουμίζοντας τους εργαζομένους.

Την ευθύνη για όλα αυτά δεν την έχει ο λαός που συνεχώς του κουνάν το δάχτυλο με την ατομική ευθύνη. Είναι ευθύνη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που με την πολιτική τους αποσάθρωσαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και γιγάντωσαν τον Ιδιωτικό Τομέα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπέρασμα από τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Πανδημία αλλά και τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να μπει μπροστά για να διεκδικήσουμε:

• Άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού και να στελεχωθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στο Νομό.

• Μαζικά και δωρεάν τέστ για τους εργαζόμενους και συνολικά τον λαό.

• Κατάργηση κάθε πληρωμής και συμμετοχής του λαού, για νοσηλεία, εξετάσεις και φάρμακα.

• Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσει όλων των εργαζομένων στην υγεία, που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές σχέσεις εργασίας.

• Εξασφάλιση όλου του αναγκαίου ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού στις δομές υγείας.

• Άμεση επίταξη, χωρίς μίσθωση, των ιδιωτικών κλινικών στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και να ενταχθούν σε ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της Πανδημίας”.