Μακεδονία

Θ. Καράογλου: ” Φωτεινό παράδειγμα προσφοράς το νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε στην Θεσσαλονίκη για να στηρίξει εθελοντικά το Ε.Σ.Υ”

Με τη φράση “οι Θεσσαλονικείς θα είναι πάντα για εσάς δεύτερη οικογένεια”, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου υποδέχθηκε σήμερα στο Διοικητήριο αντιπροσωπεία του νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθε εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη και προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της πόλης που μάχεται την πανδημία με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει.

Με τη λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν τους, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) εξέφρασε την “απεριόριστη ευγνωμοσύνη” που νιώθουν οι Βορειοελλαδίτες για τη “σπουδαία πράξη αλληλεγγύης” των νοσηλευτριών και των νοσηλευτών από την Κρήτη, την Κομοτηνή, το Άργος, την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα, που ακολούθησαν το δρόμο του καθήκοντος, της ευθύνης και της συνείδησής τους.

“Είστε φωτεινά παραδείγματα προσφοράς και έχετε τον απεριόριστο σεβασμό όλων μας για το μεγαλείο ψυχής που επιδεικνύετε” ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας πως η απόφαση να αφήσουν την ασφάλεια των σπιτιών τους για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη “είναι πράξη βαθύτατα πατριωτική που επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά ότι οι Έλληνες, τις δύσκολες στιγμές, συντασσόμαστε με το εμείς, παραμερίζοντας το εγώ”.

Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, παρουσία του Διοικητή της 4ης Υ.Π.Ε. κ. Δημήτρη Τσαλικάκη, το νοσηλευτικό προσωπικό εκπροσώπησαν η κα. Βασιλική Γιαννούση (από το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο), ο κ. Παναγιώτης Οικονομίδης (από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο), η κα. Αναστασία Γιαννακούδη (από το Γενικό Νοσοκομείο Άργους στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ), ο κ. Μιχάλης Κολιογιάννης (από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) και η κα. Δήμητρα Τζιντσοπούλου (από το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ).

Σχετικά άρθρα

Back to top button