Η απώλεια λόγω κορωνοϊού, του καθηγητή Αντώνη Αντωνούδη στην Χαλκιδική, τάραξε τα νερά της Κασσάνδρας, που όπως κάθε δήμος τραβά τον δικό του Γολγοθά λόγω πανδημίας κορωνοϊού. Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, ευχήθηκε με αφρού το δυσάρεστο συμβάν, σε όλους τους δημότες να περάσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτή την κατάσταση.

«Η δημοτική αρχή Κασσάνδρας τηρεί ευλαβικά τις εντολές του Υπουργείου για την εφαρμογή των μέτρων», ανέφερε η κ. Χαλκιά απευθύνοντας έκκληση προς τους δημότες να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις μέχρι να ξεπεραστεί αυτό το κύμα της πανδημίας. «Το εμβόλιο όπως πληροφορούμαστε θα είναι προς διάθεση σύντομα και τότε θα μιλάμε με μεγαλύτερη ασφάλεια», επεσήμανε.

Πρόσφατα μάλιστα ο δήμος Κασσάνδρας επιχορήγησε την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19 αξίας 17.000 ευρώ, που περιλαμβάνει 50 test ταχείας ανίχνευσης κρουσμάτων (rapid test) αξίας 2.740.10 ευρώ πλέον Φ.Π.Α και ειδική κάψουλα αποστείρωσης Pro Medical UV- 5200, αξίας 15.000 ευρώ. Η κ. Χαλκιά όμως ευχαρίστησε και το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, το Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας, αλλά και όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια που δίνουν τη μάχη καθημερινά.