ΓενικάΕλλάδα

Συγκλονίζει η έκκληση πατέρα στη Ροδόπη: Σε παρακαλώ κόψε το ρεύμα σε μια ώρα τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου

Η πανδημία της COVID-19 δημιούργησε επιπλέον οικονομικά προβλήματα στην ελληνική κοινωνία. Πολλά είναι τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ που πήγε να διακόψει τη σύνδεση ρεύματος σε κατοικία, βίωσε κάτι πολύ σκληρό.

Ο Ευθύμης Παιδαράκης από τη Ροδόπη αναφέρει: «Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!».

Όπως αναφέρει το xronos.gr, με την οικονομική συνεισφορά πολιτών που συγκέντρωσαν το απαραίτητο χρηματικό για να αποφευχθεί προσωρινά διακοπή ρεύματος.

Σχετικά άρθρα

Back to top button