Δήμος ΚασσάνδραςΧαλκιδική

Με προσωπικό μήνυμα η Δήμαρχος Κασσάνδρας αποχαιρετά τον Γέροντα Τιμόθεο

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, αποχαιρετά συγκινημένη τον Γέροντα Τιμόθεο.

Αναλυτικά:

“Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε τον προσφιλή μας Γέροντα Τιμόθεο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Ιωάννη του Ρώσου.

Ο Γέροντας Τιμόθεος υπήρξε μια φωτισμένη μορφή της Εκκλησίας που απάλυνε τον πόνο και προσέφερε απλόχερα αγάπη διακονώντας ως την τελευταία ημέρα του βίου του τους ανθρώπους.

Είχα την ευλογία να βρίσκομαι κοντά του από τα παιδικά μου χρόνια και να είναι το στήριγμά μου σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ζωής μου.

Οι πατρικές του νουθεσίες, η απεραντοσύνη της αγάπης και της πραότητάς του με βοήθησαν σε κάθε μου κρίσιμο βήμα. Αισθάνομαι συντετριμμένη.

Η φωτεινή του ψυχή θα μας συντροφεύει πιά από τον Παράδεισο.

Ας είναι εν Κυρίω αναπαυμένος”.

Η ανακοίνωση: 

“Εξεδήμησε εις Κύριον, σήμερα, ο Ηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Οσίου Ιωάννου Ρώσου στο Πευκοχώρι, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Τσότρας.

Ο ηγούμενος της Μονής εκοιμήθη σε ηλικία 90 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προσβληθεί από τον covid-19.

Ο Γέροντας Τιμόθεος Τσότρας υπήρξε μια πεφωτισμένη μορφή της Εκκλησίας και διακόνησε επί μακρόν τους πιστούς όχι μόνο της Κασσάνδρας αλλά και όλης της χώρας που προσέφευγαν στο Ιερό Ησυχαστήριο το οποίο ο ίδιος ίδρυσε το 1989 στη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου που τιμάται στις 27 Μαΐου.

Στο Ιερό Ησυχαστήριο μάλιστά, φυλάσσεται τμήμα του σκηνώματός του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, ενώ ένα ολόκληρο άφθαρτο ιερό λείψανό του φυλάσσεται στην εκκλησία του στο Προκόπι Ευβοίας.

Ο Γέροντας Τιμόθεος με πραότητα και εν Χριστώ Αγάπη προς όλους τους πιστούς,υπήρξε φάρος ελπίδας και παρηγοριάς καθώς και εν Χριστώ αδελφός πολλών -κυρίως νέων- ανθρώπων.

Διακόνησε επι σειρά ετών την Ενορία της Κασσάνδρειας, άσκησε εκπαιδευτικό έργο στην Κασσάνδρα και δεν έπαυε παρά την προκεχωρημένη ηλικία του να κυρήττει το Λόγο του Κυρίου στην Κατηχητική διδασκαλία του.

Η Κασσάνδρα θρηνεί για τον πεφωτισμένο ιερέα της που καταγόμενος από την Εύβοια, έφθασε στην περιοχή και διακόνησε τους πιστούς με αγάπη για περίπου 60 χρόνια.

Καλό Παράδεισο Γέροντα”.

Σχετικά άρθρα

Back to top button