Αναλυτικά: 

”Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, εκτιμά ότι η μείωση των εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 θα υπερβεί το 60% και ίσως πλησιάσει και το 80% ενώ αντίστοιχα η ΕΛΣΑΤ κατέγραψε μείωση 78% σε τουρίστες και έσοδα το πρώτο δεκάμηνο του 2020 στην Ελλάδα.

Σ’ αυτό το εφιαλτικό πλαίσιο κληθήκαμε σαν νέα διοίκηση να διαχειριστούμε το κάμπινγκ Πλατανίτσι έχοντας επιπλέον να αντιμετωπίσουμε και οικονομικές εκκρεμότητες προς δημόσιους οργανισμούς που βάραιναν την επιχείρηση.

Παρ όλα αυτά σαν νέα διοίκηση με οργανωμένο σχέδιο καταφέραμε:

●Να μην χάσουμε ούτε μια μέρα από την σεζόν ανοίγοντας την 1η Ιουνίου (1η μέρα άρσης του lock down) και κλείνοντας στις 30 Σεπτεμβρίου επιμηκύνοντας μάλιστα και κατά 15 μέρες την σεζόν από το 2019.

●Να επενδύσουμε σε πάγιες εγκαταστάσεις (ασφαλτόστρωση- κοντέινερ wc – οικισμοί wc ΑμεΑ—φωτισμός – αναμόρφωση εισόδου – καθαρισμός ρεμάτων- δενδροφυτεύσεις – πόσιμο νερό κλπ) συνολικού ποσού περίπου 150.000 ευρώ.

SOS ✔✔✔κλείνοντας την χρονιά προχωράμε και σε μια άλλη σημαντική κίνηση. Αφού πληρώσαμε μέσα στο 2020 δόσεις από οφειλές (πρόστιμο παρελθόντος) στo I.K.A συνολικού ποσού 20.500 ευρώ αποπληρώνουμε μέσα στον Δεκέμβριο ολόκληρο το υπολειπόμενο ποσό των δόσεων το οποίο κυμαίνεται στο ποσό 9.700€.

Επιπλέον αφού αποπληρώσαμε και τις δόσεις στην Δ.Ο.Υ κλείνουμε και ένα μικρό υπόλοιπο οφειλών προερχόμενο από το 2016.

Με αυτές τις κινήσεις μας κλείνουμε οριστικά τα χρέη της επιχείρησης προς δημόσιους οργανισμούς κάτι που ταλανίζει την επιχείρηση από το 2009 έτος ίδρυσης της.

Όλα αυτά τα πετύχαμε στην χειρότερη από άποψη συγκυριών χρονιά, σαν νέα διοίκηση σε μόλις ένα χρόνο.

Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι τα καλύτερα έρχονται, έτσι ώστε η Ανώνυμη Τουριστική επιχείρηση του Δήμου Σιθωνίας να γίνει πρότυπο, αποδεικνύοντας ότι δεν προβαίνουμε μόνο σ επενδύσεις αλλά ισορροπούμε κι οικονομικά με σοβαρό πλάνο και σχέδιο.

Ιωάννης Μαλλίνης
Πρόεδρος Τουριστικών επιχειρήσεων Τορώνης Δημοτικής ΑΕ και το Δ.Σ
Ενωμένη Δυνατή Σιθωνία
Κυπαρίσσης Ντέμπλας”