Αναλυτικά, το μήνυμα του Δημάρχου:

“Δεν υπάρχουν κατάλληλα λόγια για να εκφράσω τον πόνο, που νιώθω. Με οδύνη αποχαιρετώ σήμερα έναν φίλο, συνεργάτη μα πάνω από όλα έναν σπουδαίο άνθρωπο, που ξεχώριζε για την ευγένεια και το ήθος του. Έναν νέο άνθρωπο, που έφυγε τόσο γρήγορα και τόσο άδικα χτυπημένος από τον φονικό ιό.

Ανδρέα φίλε μου,
Δεν μπορούμε καν να σε τιμήσουμε, όπως σου έπρεπε, αλλά είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Η οικογένεια του Δήμου μας σήμερα πενθεί.
Καλό σου ταξίδι”.

Ο Ανδρέας Λέλελας, με καταγωγή από τα Ελαιοχώρια, βρισκόταν διασωληνωμένος και έδινε μάχη με τον κορωνοϊό. Δυστυχώς σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Το Βιογραφικό του
Ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Προποντίδας από το Δεκέμβριο του 2014 και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης  ‘Κλεισθένης’.

Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστήμων του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και Καθηγητής Φυσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ως Καθηγητής Πληροφορικής στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ν. Μουδανιών.

Διατέλεσε Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Θ.) και Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελαιοχωρίων για τον Πολιτισμό και την Υγεία.

Για 20 και πλέον χρόνια δραστηριοποιούνταν με τα Πολιτιστικά Δρώμενα ως Χοροδιδάσκαλος σε Πολιτιστικούς Συλλόγους, με συμμετοχές και διακρίσεις σε Διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Είχε συνεργαστεί με το Δημοσιογράφο-Λαογράφο Γιώργη Μελίκη, το ΄΄Αηδόνι΄΄ της Μακεδονίας Ξανθίππη Καραθανάση και συμμετείχε σε πολλές παρουσιάσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ3, ΡΙΚ SAT κ.α.

Γεννήθηκε και κατοικούσε στα Ελαιοχώρια.