Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής μετά την παρουσία του στη Διεθνή έκθεση του Λονδίνου WTM 2020, συνεχίζει με συνέπεια την προβολή της Χαλκιδικής αυτή τη φορά στη Βέλγικη αγορά. Ο ΤΟΧ συμμετείχε στο Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας στο Βέλγιο που πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Νοεμβρίου το οποίο τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βέλγιο και του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δ. Φραγκάκη, και τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο Δ. Καλαμβρέζο. Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ Κάτω Χωρών, κα. Ελένη Σκαρβέλη παρουσίασε την ποικιλία των δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει η χώρα μας, αναδεικνύοντας και τη Χαλκιδική ανάμεσα στους top προορισμούς για εναλλακτικό τουρισμό.

Το workshop ολοκληρώθηκε με τις Β2Β διαδικτυακές συναντήσεις του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής με ταξιδιωτικούς πράκτορες και Tour Operator της Βέλγικης αγοράς. Πραγματοποιήθηκαν 26 προκαθορισμένα ραντεβού, όπου παρουσιάστηκαν οι μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει η Χαλκιδική στους Βέλγους επισκέπτες, δίνοντας έμφαση στη γαστρονομία σε συνδυασμό με τον πολιτιστικό της πλούτο και το φυσικό της περιβάλλον. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι Βέλγοι καθώς οι περισσότεροι δεν γνώριζαν την ποικιλία δραστηριοτήτων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού που έχει αναπτύξει και προσφέρει η Χαλκιδική. Οι «καινούριοι» προορισμοί, οι οικογενειακές διακοπές, οι θεματικές εκδρομές, η αειφόρος ανάπτυξη, η επαφή με τον τοπικό πληθυσμό και το καλό φαγητό είναι αυτά που αναζητούν περισσότερο οι Βέλγοι και η Χαλκιδική απέδειξε -έστω και διαδικτυακά- ότι μπορεί να τα προσφέρει!