Μπορεί να άργησαν φέτος, αλλά ήδη είναι καθοδόν για Θεσσαλονίκη τα Έλατα του Ταξιάρχη που έπεσαν θύματα του κορωνοϊού όπως όλη η αγορά. Το πράσινο φως δόθηκε ήδη με σχετική εγκύκλιο που επιτρέπει τους ελαιοπαραγωγούς να κατευθυνθούν προς τα σημεία διάθεσης των δέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην  Αριστοτέλους στήνεται το 15μετρο δέντρο, ενώ δεκάδες άλλα έχει προμηθευτεί ο δήμος από ελαιοπαραγωγούς του Ταξιάρχη για να τοποθετήσει σε κάθε δημοτική κοινότητα.

Συγκεκριμένα ο δήμος Θεσσαλονίκης πήρε 92 έλατα ύψους δύο και τριών μέτρων. Επίσης άλλα 65 δέντρα ύψους 5 μέτρων, ένα 7μετρο, 3 έλατα ύψους από οχτώ ως δώδεκα μέτρα και ένα επίσης πολύ ψηλό, 12,5 μέτρων, που όλα δείχνουν θα τοποθετηθεί μαζί με το 15μετρο στην Αριστοτέλους.

Ο Ταξιάρχης, το κατεξοχήν ελατοπαραγωγό χωριό της ορεινής Χαλκιδικής θα στολίσει και φέτος κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης με την ελπίδα ότι θα είναι τα Χριστούγεννα λίγο πιο χαρμόσυνα και αισιόδοξα, σε σχέση με τον μαύρο Νοέμβρη που αφήσαμε πίσω μας. Όλα τα έλατα θα στολιστούν με φώτα και θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία, πάρκα, πλατείες και δρόμους ώστε να αλλάξει η σκοτεινή εικόνα της πόλης.