«Είναι καθήκον μας να αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος αναφορικά με την ένταξη έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνη Τρίτσης.

Όπως είπε, το εν λόγω πρόγραμμα είναι πολύ φιλόδοξο και περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα δράσεων για τους δήμους. Ο δήμος Αριστοτέλη σύμφωνα με τον κ. Βαλιάνο βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης των μελετών για να υποβάλλει τις προτάσεις του.

Προτεραιότητα για τον δήμο Αριστοτέλη είναι τα δίκτυα ύδρευσης με αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό μέσω συστημάτων τηλεμετρίας. Επιπλέον στόχος είναι η αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο των προτάσεων ηλεκτροκίνησης, ο δήμαρχος Αριστοτέλη προκρίνει τον εκσυγχρονισμό του στόλου οχημάτων του δήμου.

Επιπλέον γίνεται προετοιμασία για παρεμβάσεις σε σχολικές εγκαταστάσεις, ανακαίνιση κτισμάτων πολιτισμού, και δράσεις μέσα στο πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

«Σε Αρναία, Παναγία, Στανό, Ν. Ρόδα, Ουρανούπολη και Ιερισσό θα βρει εφαρμογή το πρόγραμμα παρεμβάσεων σε γειτονιές, όπως επεσήμανε ο κ. Βαλιάνος. Παράλληλα, 1 εκ. ευρώ προορίζονται για ασφαλτοστρώσεις, καθώς πολλά σημεία του εσωτερικού οδικού δικτύου δεν είχαν συντηρηθεί για μια δεκαετία», ανέφερε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι από τη μια μέρα στην άλλη δεν γίνονται όλες οι παρεμβάσεις που απαιτούνται.