Θ. Καράογλου: «Η Δράμα δεν είναι μόνη της στη δοκιμασία της πανδημίας, είμαστε στο πλευρό της»

    «Η Δράμα δεν είναι μόνη της στη δοκιμασία της πανδημίας. Είμαστε στο πλευρό της», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, απευθυνόμενος σε Αρχές και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας, στο πλαίσιο σημερινής τηλεδιάσκεψης για την πορεία της πανδημίας.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη διάρκεια της συζήτησης αξιολογήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα στους πέντε Δήμους που απαρτίζουν την Περιφερειακή Ενότητα, έγινε ιδιαίτερη μνεία «στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, το οποίο ενισχύθηκε με προσωπικό και μέσα», ενώ ο κ. Καράογλου ενημερώθηκε και για τις οικονομικές συνέπειες που υφίστανται οι αγρότες και οι επιχειρήσεις της περιοχής.

    «Βιώνουμε μια πρωτοφανή κατάσταση. Χωρίς ίχνος υπερβολής είμαστε σε πόλεμο με τον κορωνοϊό, γι’ αυτό καλώ τους πολίτες της Δράμας να συνεχίσουν να τηρούν ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα ώστε το ταχύτερο δυνατόν να φανεί το φως στην άκρη του τούνελ. Η χαλαρότητα και ο εφησυχασμός είναι εχθροί της συλλογικής προσπάθειας να βγούμε νικητές από τη μάχη με την πανδημία», υπογράμμισε ο κ. Καράογλου μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, επισημαίνοντας πως «η πορεία προς την κανονικότητα θα είναι αργή αλλά σταθερή και προσεκτική, μα κυρίως χωρίς πισωγυρίσματα».

    Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ζιμπίδης, οι δήμαρχοι Δράμας, Δοξάτου, Νευροκοπίου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ