Στην 8η Συνεδριακή Διάσκεψη Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης μετείχε η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Στη Συνεδριακή Διάσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα της αυτοδιοίκησης ενόψει της κατάρτισης του νομοσχεδίου για την πολύ-επίπεδη διακυβέρνηση ενώ εκτενώς συζητήθηκε και η διαχείριση της πανδημίας.

Αμέσως μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης η Δήμαρχος Κασσάνδρας δήλωσε: “Η Αυτοδιοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά ζητημάτων, με πρώτο αυτή τη στιγμή την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας. Είναι θετικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου συμμερίζεται τις ανάγκες των Δήμων της Βόρειας Ελλάδας στο ζήτημα αυτό ενώ και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μας διαβεβαίωσε ότι πέραν των 200 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν στους Δήμους, εφόσον χρειαστεί και ειδικά για τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας που πλήττονται από την πανδημία θα υπάρξει ενίσχυση.
Αναφορικά με το νέο και πιο αποτελεσματικό μοντέλο Αυτοδιοίκησης που προωθεί η Κυβέρνηση,του οποίου τις παραμέτρους συζητήσαμε, είναι απολύτως θετικό το ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για βελτιώσεις στη λειτουργία των αυτοδιοικητικών δομών, αλλαγή του εκλογικού νόμου για αυξημένες πλειοψηφίες και μεταρρυθμίσεις για πιο αποτελεσματική,απόλυτα δημοκρατική και σαφέστατα Ευρωπαϊκού προσανατολισμού αυτοδιοίκηση.
Συζητήσαμε συνολικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και παραμένουμε ενωμένοι με μόνο στόχο την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης και την ουσιαστική στήριξη των δομών της.