Γάτες και σκύλοι μόνοι τους στους δρόμους είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά άλογο να κάνει βόλτα μόνο του είναι κάτι σπάνιο, για τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις. Όχι όμως για της συνοικία Φέχενχαϊμ (Fechenheim), στη Φρανκφούρτη.

Εκεί, οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει σε ένα διαφορετικό είδος «εξωτερικού κατοικίδιου ζώου». Πρόκειται για μια αραβική φοράδα, που ονομάζεται Τζένη.

Το άσπρο άλογο περιδιαβαίνει χαλαρά τους δρόμους κάθε πρωί, στην ίδια διαδρομή, χωρίς να υπάρχει κάποιος άνθρωπος να την οδηγεί. Για εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι στο χαλινάρι του ζώου, υπάρχει μία κάρτα η οποία γράφει: «Είμαι η Τζένη και όχι ένας δραπέτης, απλά κάνω βόλτα. Ευχαριστώ».

Η Τζένη περπατά μόνη της στους δρόμους τα τελευταία 14 χρόνια, επειδή ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης της, Βέρνερ Βαϊσέντελ (Werner Weischedel) δεν μπορεί πλέον να την ιππεύσει.

Κάθε πρωί της ανοίγει τις πύλες του στάβλου και βαδίζει στα μονοπάτια που πήγαιναν μαζί, ενώ πολλές φορές τη συνοδεύει και η Εβίτα, ένας ποιμενικός σκύλος της οικογένειας.

Πριν αρχίσει τις μοναχικές βόλτες της, η Τζένη ήταν μέρος ενός καραβανιού. Τώρα περπατά τη διαδρομή της 8 φορές την ημέρα πριν επιστρέψει στο σπίτι για το φαγητό της, την ίδια ώρα ακριβώς, σαν να είχε ρολόι.

Ίσως αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, έχει ένα «ρολόι στο στομάχι της» και «ξέρει ακριβώς πότε υπάρχει φαγητό στο σπίτι».

Οι ντόπιοι περιμένουν να απολαύσουν την Τζένη στη βόλτα της και παρά τις ανησυχίες ορισμένων πεζών, η αστυνομία διαβεβαιώνει ότι το άλογο δεν είναι επικίνδυνο.

Η Τζένη έχει φίλους και κηδεμόνες παντού, ακόμα και στο σταθμό του τραμ. Ο οδηγός έχει εξοικειωθεί με την φοράδα και χαιρετίζει τις επισκέψεις της.

Μερικοί άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επικρίνει την ελευθερία της Τζένη, κάνοντας λόγο για αμέλεια που μπορεί να μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες για τους ανθρώπους, αλλά και για το ίδιο το ζώο.

Ωστόσο, η κτηνίατρος της δήλωσε ότι η φοράδα «φαίνεται πολύ χαλαρή και ικανοποιημένη». Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπήρξαν ποτέ κάποια περιστατικά στις βόλτες 14 ετών.

Πηγή: Bored Panda / Photo Credt  Boris Roessler / Επιμέλεια Snoopit24