Δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων, είναι και η πίεση στο σύστημα υγείας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Ειδικά στη Β. Ελλάδα, είπε δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται ακόμα.

«Δυστυχώς έχουμε χάσει και πολλούς συμπολίτες μας. Στενάχωρο να μετατρέπεται το καθημερινό δελτίο θανάτων σε μια στατιστική» σημείωσε και τόνισε ότι πρέπει να δούμε αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας. «Έχουμε αρχίσει. Θέλουμε να επιταχυνθεί ώστε να αισθανόμαστε άνετα ότι το λελογισμένο άνοιγμα δεν θα οδηγήσει σε τρίτο κύμα» ανέφερε.

Περαιτέρω, είπε πως για πετύχουμε μαζικό εμβολιασμό, απαιτούνται αρκετοί μήνες.

Συνεχίζοντας είπε ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, η εστίαση, δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις από τη μία περιφέρεια στην άλλη. Η καραντίνα δεν ήταν τόσο αυστηρή όσο τον Μάρτιο και υπάρχει φυσιολογική κούραση του κόσμου, σημείωσε και δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεται κανείς περιορισμένος στο σπίτι του.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε κάτι από τη Χριστουγεννιάτικη σεζόν.

Τόνισε ότι «θα σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους κλάδους».

Ειδικά στη νυχτερινή διασκέδαση, είπε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διάδοσης του ιού. «Το πιο πιθανό να μη λειτουργήσει η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού» προσέθεσε.

«Τα κρούσματα δεν έπεσαν όσο γρήγορα περιμέναμε και γι’ αυτό πάμε πιο πίσω το άνοιγμα. Δυστυχώς τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν με την ένταση και τη συνέπεια με την οποία έπρεπε να ακολουθήσουμε όλοι. Συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Προσέθεσε ότι ήταν λάθος ότι δέχθηκε να φωτογραφηθεί χωρίς μάσκα, όχι ότι έκανε ποδήλατο. «Εγώ βάζω τον πήχη προσδοκιών πιο ψηλά. Κάνω αυτοκριτική. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Μου έδωσε και εμένα τη δυνατότητα να σκεφτώ πόσο σημαντικό είναι το ατομικό παράδειγμα των πολιτικών. Ενοχλήθηκα που μια στιγμή ανεμελιάς διογκώθηκε σε τέτοιο βαθμό» συμπλήρωσε.

«Έχω πει ότι μπορεί να έκλεινα τη Θεσσαλονίκη ή την Β. Ελλάδα νωρίτερα, αλλά δεν υπήρχε τότε τέτοια εισήγηση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διαβεβαίωσε επίσης ότι «παρακολουθούμε με μεγάλη λεπτομέρεια τα δεδομένα» και επισήμανε ότι ενοχλείται από τη συζήτηση για δήθεν διπλά βιβλία.

Περαιτέρω, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εστιάζεται όχι τόσο στις πόλεις, αλλά στην περιφέρεια, στα χωριά, όπου ίσως η αστυνόμευση είναι πιο χαλαρή, και απηύθυνε έκκληση «να αποφύγουμε τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι, να περάσουμε Χριστούγεννα με την οικογένειά μας».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια